6 dingen die succesvolle mensen de eerste 10 minuten van hun werkdag doen

Wat je de eerste 10 minuten op je werkdag doet, geeft waarschijnlijk aan hoe productief de rest van je werkdag zal worden. Hieronder volgen zes dingen die de meest succesvolle mensen doen.

1: Zorgen voor comfort

casual
Om je dag te laten slagen, moet je ervoor zorgen dat je werkomgeving comfortabel is. Je stoel moet goed afgesteld zijn, je monitor moet op een goede hoogte en afstand voor je ogen zijn en je toetsenbord moet op de juiste plaats liggen. Al deze dingen zorgen voor een goede lichaamshouding en verhogen de productiviteit.

2: To-do lijstje doornemen

2-list
Door zo’n lijstje door te nemen weet je wat de belangrijkste taken van de dag zijn en kun je alvast een dagplanning uitdenken. Zo zorg je ervoor dat je alles op tijd af zult hebben en niets vergeet. Daarnaast kun je goed successen visualiseren wanneer je mentaal even door je dagtaken heen gaat. Dit visualiseren van succes helpt om daadwerkelijk successen te bereiken.

3: Prioriteiten stellen

3
Enkel het doornemen en afwerken van je to-do lijstje is eigenlijk niet voldoende. Je moet inzien welke taken prioriteit hebben boven andere. Op die manier kun je het beste je dag inplannen. Pas de volgorde van de taken op je lijstje dus aan zodat de belangrijkste taken bovenaan komen te staan, dan heb je later op de dag nog tijd over voor de wat minder belangrijke taken.

DEEL DIT ARTIKEL OP: