8 beroemdheden die naar de gevangenis hadden moeten gaan

Er is gerechtigheid en beroemdheden-gerechtigheid… Het punt is dat beroemdheden een bekende naam hebben en de meest dure advocaten kunnen betalen die het systeem op hun duimpje kennen. Ze hebben een grote kans om vrijuit te gaan en de binnenkant van een cel nooit te hoeven zien. YAY, Amerika! Wij hebben wat beroemdheden op een rijtje gezet, die vrijuit zijn gegaan voor misdrijven die ons zouden hebben geruïneerd.

1/8 Paris Hilton

01
Paris Hilton werd een straf van 45 dagen in de gevangenis opgelegd voor het schenden van haar proeftijd gedurende een rijden onder invloed zaak. Ze kreeg huisarrest, waarbij ze géén monitor armband hoefde te dragen. Dit kwam door medische overwegingen, volgens haar advocaten.

2/8 Caitlyn Jenner

02
Caitlyn Jenner botste tegen de auto voor haar in Malibu en doodde de 69-jarige Kim Howe, wiens auto tegen een hummer op een aangrenzende rijstrook aanvloog. De politie uit LA zei dat zij geen misdrijflasten hoefde te vrezen. De hoogste aanklacht waar Jenner mee geconfronteerd kon worden volgens onderzoekers was dood door schuld. Ze komt er niet helemáál goed vanaf, ze is namelijk verwikkeld in drie rechtszaken over de crash.

3/8 Khloe Kardashian

03
Khloe Kardashian heeft zich uit een 30-dagen celstraf gewurmd, na het breken van haar rijden onder invloed proeftijd. Ze zat slechts drie uur lang in de gevangenis vast. 180 minuten. Dat was alles Aanvankelijk werd ze vrijgelaten omdat de gevangenis te vol zat, maar blijkbaar waren er ook meerdere bommeldingen en… daarom werd ze vrijgelaten? “Ik werd in een cel geplaatst en de gevangenisbewaker kwam naar me toe en zei, ‘Jij bent degene die alle problemen hier veroorzaakt… Er zijn bommeldingen en we denken dat jij daar de oorzaak van bent.’”

4/8 Alec Baldwin

04
30 Rock’s acteur Alec Baldwin reed met zijn fiets tegen het verkeer van Manhatten in en ging tegen de politie in door te schreeuwen, “Hoe oud zijn die agenten? Ze weten niet eens wie ik ben.” Hij kreeg geen celstraf én geen boete, ondanks dat hij nooit zijn excuses heeft aangeboden. Nee, hij kreeg zes maanden proeftijd. De rechter noemde films op waar Baldwin in heeft gespeeld en zei “Wees een goede jongen vanaf nu. Heb een fijne dag.”

5/8 Chris Brown

05
Chris Brown en zijn bodyguard brachten 36 uur in de gevangenis door, na het in elkaar slaan van een fan. De rechter zei: “Maak je geen zorgen, bro, het is gewoon een misdrijf” en liet hem gaan. Wel werd de bodyguard beschuldigd van mishandeling. Het enige wat Chris Brown hoefde te doen was op 100 meter afstand blijven van de man die hem had aangeklaagd.
6. Jay Z stak in 1999 Lance Rivera op een album release feestje met een mes van ruim 12 centimeter neer. Gevangenis? Nee joh. Drie jaar proeftijd. Het bleek zelfs zo te zijn dat Jay-Z Rivera een smak geld heeft betaald zodat Rivera zou verdwijnen of hem zou helpen tijdens een mogelijke rechtszaak.

6/8 Justin Bieber

07
Justin Bieber bekogelde het huis van zijn buurman met eieren en veroorzaakte een schade van ongeveer 20000 dollar. Zijn enige straf was een cursus woede beheersing en twee jaar proeftijd. Ook maakte hij 50000 dollar over naar een goed doel.

7/8 Matthew Broderick

08
Matthew Brodericken zijn vriendin kwamen op de verkeerde rijstrook terecht in Ierland waarbij ze tegen een aankomende auto botste. Twee vrouwen kwamen om het leven en dat kostte hem minder dan 200 dollar. Hij werd beschuldigd van het veroorzaken van doden door gevaarlijk rijgedrag, en moest een boete van 175 dollar betalen.

8/8 Mike Tyson

09
Ten slotte, Mike Tyson werd gearresteerd voor rijden onder invloed en had een misdrijf begaan door het bezitten van cocaïne in 2007. Hij heeft een volle 24 uur vastgezeten.

DEEL DIT ARTIKEL OP: