9 gezondheidsvoordelen van honing die je nog niet kende

Honing is een product dat iedereen wel in de kast heeft staan of kent. Maar wist je ook dat er tal van gezondheidsvoordelen aan het consumeren van honing verbonden zijn?

honey-1006972_640
Je wist meer dan waarschijnlijk al dat thee of warme melk met honing een uitstekende remedie is voor een pijnlijke keel. Maar wist je ook dat honing nog tal van andere gezondheidsvoordelen biedt? En dat bovendien op een volstrekt natuurlijke manier?
Je smeert het op brood of toast en roert het mee in smoothies of warme dranken. Maar ben je je ervan bewust dat honing veel meer is dan een smaakvolle, handige manier om iets zoeter te maken? Naast die eigenschap heeft honing immers heel wat toepassingen binnen de geneeskunde. Het is niet alleen antibacterieel maar heeft ook tal van positieve gevolgen voor het immuunsysteem vertelt dokter Shidfar Rouhani. Welke zijn dat dan exact en wat kan honing voor jou doen? Om die vraag te beantwoorden zijn hier 9 dagdagelijkse kwaaltjes die perfect opgelost kunnen worden door deze lekkernij. Let wel: waar de meeste volwassenen perfect een eetlepel honing mogen consumeren is het wel aangewezen een dokter te raadplegen al je een patiënt bent voor ziektes als diabetes.

1/9 Acne

acne-1606765_640
Acne is iet alleen de nachtmerrie van elke tiener maar iets dat op elke leeftijd voor kan komen. Een simpele remedie tegen de puistjes en roodheid in het gezicht die acne veroorzaakt? Dat is een gezichtsmasker gemaakt van honing. Die puistjes zijn in geen tijd uitgedroogd!

• Meng 1 eetlepel honing met een theelepel olijfolie en zorg ervoor dat het mengsel dat je hebt gemaakt goed gemixt is.
• Breng het mengsel op je gezicht aan en laat het daar zo’n 20 minuten rusten. Als dat gebeurd is kan je het afspoelen met warm water en dat is eigenlijk alles wat je hoeft te doen.

Waarom werkt dit dan? We vroegen het aan dokter Howard Sobel die verbonden is aan het Beth Israel en Lenox Hill ziekenhuis in hartje New York. “Honing neemt de onzuiverheden van de poriën in zich op. Dat maakt het eigenlijk een ideale reiniger voor een ziekte als acne”.

Meer op de volgende pagina >>

DEEL DIT ARTIKEL OP: