10 dingen die een vrouw op de eerste date echt moet vermijden
Daten is spannend en ook best lastig. Dat geldt voor zowel mannen als vrouwen. En eerlijk is eerlijk: beide kanten moeten daar ook aan werken. Vaak genoeg horen we wat mannen allemaal anders moeten doen. Maar wij hebben ook wel wat tips voor de dames.

Daarom vind je hier tien dingen die vrouwen echt niet op een eerste date zouden moeten doen.

1/10 Geen prinsessenhouding

tumblr_nqz8u9F4YE1tq4of6o1_500


We hebben je gevraagd om wat te gaan drinken, dus je kunt er van uit gaan dat we je wel leuk vinden. Maar doe niet gelijk alsof je recht op alles hebt en zo speciaal bent. Zeker op een eerste afspraakje kan je prinsessenhouding er zomaar voor zorgen dat we je toch niet meer zo leuk vinden.

Jij moet ook je best doen. Neem niet gelijk aan dat we helemaal gek op je zijn, simpelweg omdat je dingen hebt die we leuk vinden. We weten immers dat er zijn genoeg andere kandidaten zijn. Als je doet alsof je superspeciaal bent, dan geef je het signaal af dat je altijd zo doet.

2/10 Laat je emotionele bagage thuis

12


Iedereen heeft wel eens een slechte dag of problemen met vriendinnen of op het werk. Maar laat op onze eerste afspraak je emotionele bagage thuis. Niets is vervelender dan een afspraak alleen maar te moeten aanhoren hoe slecht je verhouding met je baas is of hoe gemeen je beste vriendin eigenlijk is. Het maakt je niet aantrekkelijker en je kunt een vervolgafspraak ook wel op je buik schrijven.

3/10 Wees eerlijk in je online profiel

3


Als we elkaar gevonden hebben via een datingsite of tinder, dan is niets zo teleurstellend dan wanneer je in het echt totaal niet lijkt op je profiel. Je bent wat kilootjes aangekomen, je bent toch een stuk ouder dan je profiel aangaf en je foto is blijkbaar ook al heel wat jaartjes oud…. En als je nog een relatie blijkt te hebben, dan is het helemaal een no-go.

Een klein beetje verschil met je profiel kan natuurlijk, maar overdrijf het niet. Als je om een date te krijgen al over dingen zit te liegen, hoe zit dat dan met echt belangrijke zaken?

4/10 Ga er niet direct van uit dat we alles betalen

44


De tijd dat alleen de man geld verdiende en de vrouw het huishouden deed, ligt het ver achter ons. Jij bent daar toch ook blij om? Waarom komen we bij onze afspraakjes dan zo vaak in een tijdmachine, die ons terugneemt naar een tijd waarin vrouwen op voorhand al verwachten dat wij altijd alles zullen betalen?

Natuurlijk doen we dat uiteindelijk wel, maar geef in ieder geval aan dat je de bon graag wilt splitsen. Waarschijnlijk zullen we dan aangeven dat wij wel betalen, maar jouw gebaar geeft ons wel een fijn gevoel. En jij weet dat je een afspraak met iemand hebt die de rekening kan en wil betalen.

5/10 Iedereen doet de dingen in zijn eigen tempo

Als we elkaar leuk vinden en er is chemie, dan gebeurt er misschien nog wel meer dan zoenen alleen tijdens onze eerste date. Als we vragen of je met ons mee naar huis wilt gaan, dan zijn we gewoon benieuwd naar meer. Dat is heel normaal en als je niet wilt meegaan, omdat je niet verder wilt gaan op een eerste date, dan is dat ook prima.

Maar zeg dat dan op een normale manier, niet alsof het is heel raars is. Zeg gewoon “vanavond nog niet” en we weten genoeg. Geen probleem, iedereen doet de dingen in zijn eigen tempo. Uiteindelijk ben jij toch ook benieuwd hoe wij in bed presteren?

6/10 Zeg niks over je exen of je eerdere dates

Als je het de hele tijd over je laatste vriend hebt, dan geef je een signaal dat je nog niet helemaal klaar bent met hem. Waarom zitten we dan met je te praten? En als je het hebt over je laatste tien dates, geef je dan niet aan dat je gewoon niet weet wat je wilt?

7/10 Is de plaats waar we afspreken echt zo belangrijk voor je?

We vinden het niet zo leuk als we je meenemen naar onze favoriete kroeg of koffiebar en je geeft heel duidelijk te kennen dat het niet de plaats voor jou is. Heb je ooit bedacht dat we ons hier op ons gemak voelen en dat we het leuk vinden als jij het er ook naar je zin hebt? Vraag gewoon waar we zo meteen heen gaan, zodat wij weten dat je verder wilt gaan met onze afspraak en jij iets kunt uitzoeken waar ook jij je op je gemak voelt.

8/10 Kom niet aanzetten in je yogakloffie

Super dat je een gezonde levensstijl belangrijk vindt. En yogabroeken staan je ook goed. Maar kom nou niet rechtstreeks uit je yogales, want dan krijgen we het idee dat je onze date niet belangrijk genoeg vindt. En o ja: we hoeven niet te ruiken dat je yogales flink inspannend is geweest (niet alleen mannen kunnen stinken).

9/10 Geef op tijd aan dat je kinderen hebt

We vinden kinderen vaak hartstikke leuk. Zeker als ze op jou lijken. Maar graag horen we wel dat je ze hebt, voordat we een afspraakje maken.

10/10 Dronken vrouwen zijn niet aantrekkelijk

99


Op een eerste afspraakje dronken worden geeft niet een beste indruk. Als we er allebei voor gaan dan kan het een memorabele avond worden, maar als je in je eentje zorgt voor het grootste deel van de drankrekening dan wordt het ook onze laatste afspraak. Hou het beschaafd op de eerste afspraak en wie weet gaan we op een vervolgafspraak eens echt goed doorzakken.
Wat je misschien ook interessant vindt: