10 fouten die vrouwen van boven de 30 zouden moeten vermijden
Ben je boven de 30, vrouw en denk je het helemaal voor elkaar te hebben? Maak je geen illusies, want vaak blijkt dit niet het geval te zijn. Vrouwen lopen vaak tegen problemen aan die ze niet herkennen of het laten voor wat het is. Met onderstaande tips wordt je een zelfverzekerde 30-plusser.

Onzeker zijn over je lichaam

girl-1031308_640


Je bent niet langer een tiener en je lichaam vertelt jouw persoonlijk verhaal. Je lichaam is mooi zoals het is, accepteer dit en anderen zullen dit ook accepteren.

Jezelf vergelijken met anderen

girl-839613_640


Jonge mensen vergelijken zich vaak met anderen. Dit komt voort uit onzekerheid. Boven de leeftijd van 30 jaar mag je best zelfverzekerd overkomen. Jouw keuzes staan vast en je hoeft geen rekening te houden met wat anderen doen. Bouw aan je zelfvertrouwen.

Onderbetaald worden

Onderbetaald


Veel vrouwen krijgen onderbetaald. Naar verhouding verdienen mannen meer dan vrouwen, terwijl dezelfde werkzaamheden verricht worden. Eerlijk? Nee! Vrouwen hebben net zoveel recht op een eerlijk loon. Oude regelgevingen op het gebied van loon zijn allang niet meer van deze tijd en daarom is het tijd om te onderhandelen met de werkgever. Iedereen verdient een gelijkwaardige behandeling.

Het lichaam niet goed verzorgen

weights-652486_640


Met het ouder worden zal de stofwisseling vertraagd worden. Veel vrouwen blijven gewoon eten wat ze ook in hun jonge jaren deden. Het gevolg? Gewichtstoename. De voeding aanpassen aan de behoeften is dan ook zeker aan te bevelen. Daarnaast zal meer beweging in de vorm van sport of training een goede aanvulling zijn.

Niet trouw zijn aan jezelf

girl-1000539_640


Hoe kan je een ander trouw zijn wanneer je dit niet aan jezelf bent? Hou van de persoon die je bent en voel je goed over de beslissingen die je maakt. Haal onzekerheden bij jezelf weg.

De verkeerde persoon daten

blonde-1031534_640


Als volwassen vrouw weet jij heel goed wie in jouw leven past. Laat je niet misleiden en date alleen personen waar je een goed gevoel bij hebt.

Kiezen voor kwantiteit in plaats van kwaliteit

Kwantiteit staat voor hoeveelheid, kwaliteit voor erg goed. Kies bij alles liever voor kwaliteit: producten gaan langer mee en zorgen uiteindelijk voor een beter gevoel en besparingen.

Stilstaan bij het verleden

woman-1148923_640


Stilstaan bij fouten uit het verleden heeft geen enkele zin. De tijd kan niet meer teruggedraaid worden en gedane zaken nemen geen keer. Denk liever na over de toekomst en steek daar je energie in.

Je emoties verbergen

woman-506120_640


Waarom zou jij je emoties verbergen? Iedereen heeft wel eens een slechte dag en zoek hier geen excuses voor. Wanneer je in moeilijke tijden zit, luistert dan eerst naar je hart voordat je een beslissing maakt.

Ontbreken van ambitie

girl-1000539_640


Iedereen kam ambities hebben, dus jij ook! Streef je doelen na en werk aan je toekomst. Dit vergoot niet alleen je zelfvertrouwen, maar brengt ook meer plezier in je leven.
Wat je misschien ook interessant vindt: