10 super-succesvolle mensen die hun middelbare school niet hebben afgemaakt
In de VS maken 1,3 miljoen studenten hun middelbare school niet af. Dat maakt hen ongeschikt voor meer dan 90% van de beschikbare banen op de arbeidsmarkt. Je school niet afmaken is zeker geen ticket naar succes. Maar hier is een overzicht van een groep mensen die hun middelbare school niet afmaakten en toch de wereld, elk op hun manier, veranderden.

Richard Branson

Foto: David Shankbone

Foto: David Shankbone


De Virgin-oprichter is ongeveer $4,9 miljard waard. Branson richtte zijn eerste bedrijfje, Student Magazine, op toen hij 15 was, nadat hij zich op zijn blog had uitgesproken tegen het universitair systeem. Nu, bijna 50 jaar later, is hij betrokken bij ongeveer 500 bedrijven, vandaag is hij met zijn merk nog steeds actief in 200 à 300 firma’s.

David Karp

David_Karp


Tumblr oprichter David Karp stopte met school toen hij 15 was. Hij raadt het niemand aan, omdat er zoveel is dat hij gemist heeft, vertelde hij Forbes. Hij ontwikkelde het social media platform Tumblr in de slaapkamer van zijn moeder. Hij verkocht de blog-hosting site aan Yahoo voor $1,1 miljard in 2013, en is er nog steeds CEO.

Aretha Franklin

Foto: Ryan Arrowsmith

Foto: Ryan Arrowsmith

Alsof het haar lot was, nam Franklin op haar 14e haar eerste nummers op en trad op met de Gospel show van haar vader. Ze stopte met school toen ze 15 was. Franklin heeft vandaag verschillende universitaire graden ontvangen. In 1987 werd ze de eerste vrouwelijke artiest die werd opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame. Franklin heeft 18 Grammy’s op haar schouw staan, en werd in 1994 onderscheiden met een Grammy Lifetime Achievement Award.

Joe Lewis

Joe_Lewis

Lewis verliet zijn middelbare school op zijn 15e om te gaan werken in de catering business van zijn vader, Travistock Banqueting. Die is vandaag $ 5,3 miljard waard volgens Forbes. Lewis is niet alleen de belangrijkste investeerder in de Tavistock groep, maar ook de eigenaar van meer dan 200 bedrijven. Zoals bijvoorbeeld het Londense voetbalteam Tottenham Hij bezit bovendien een exquise kunstcollectie.

Philip Emeagwali

Philip_Emeagwali-2

Emeagwali wordt wel eens één van de founding fathers van het internet genoemd. Nadat hij zijn school in Nigeria verlaten had op zijn 13e, studeerde hij op eigen initiatief verder. In 1987 ontwikkelde hij de formule om een groot aantal computers met elkaar te laten communiceren overal in de wereld. Het internet was geboren.

Quentin Tarantino

Quentin Tarantino / Foto: Thore-Siebrands

Quentin Tarantino / Foto: Thore-Siebrands

Stopte op zijn 15e en werkte als als plaatsaanwijzer in een bioscoop, terwijl hij acteerlessen volgde. Ondertussen schreef hij verwoed aan scenario’s zoals
“True Romance” en “Natural Born Killers”. Zijn regiedebuut in 1992 (“Reservoir Dogs) maakte hem wereldberoemd. Hij werd meermaals genomineerd en won 2 Academy Awards voor “Django Unchained” and “Pulp Fiction.”

Francois Pinault

François Pinault

François Pinault


Vandaag is deze Fransman ongeveer $ 12,9 miljard waard. Hij verliet school in 1947 op zijn 11e om te gaan werken als molenaar. Vandaag is hij de meerderheidsaandeelhouder in het modeconglomeraat PPR, dat onder andereGucci, Stella McCartney, Alexander McQueen en Yves Saint Laurent huisvest.

David H. Murdock

David_H

Deze self-made miljardair verliet school op zijn 14e en werkte eerst in een pompstation, voordat hij in het leger ging. Kort daarna startte hij zijn eerste business, een eethuisje in Detroit, dat hij enkele maanden later verkocht met een winst van $ 700. Hij wijdde zijn leven aan kopen en verkopen van bedrijven, en is op zijn 92e ongeveer $ 2,9 miljard waard. Zijn toekomstdroom? Het eeuwige leven.

George Foreman

George Foreman / Foto: el grito

George Foreman / Foto: el grito


Forman verliet de school op zijn 15e. Voor zijn succesvolle bokscarrière was hij een bad guy in straatbendes. Pas in 1965 startte hij zijn eerste bokstraining. Hij heeft zowat alle bokswedstrijden gewonnen, hij mocht ook een olympische medaille mee naar huis nemen. Zijn echte fortuin bouwde hij op na zijn sportcarrière bij the George Foreman Grill.

James H. Clark

James H. Clark

James H. Clark


Deze medeoprichter van Netscape trad toe tot de US Navy op zijn 16e. Het was daar dat zijn interesse in elektronica ontstond én in geld. Hij gaf leningen aan zijn collega-studenten met 40% intrest. Vandaag zijn de investeringen van deze zakenman-filantroop in bedrijven zoals Apple, Facebook en Twitter ongeveer $ 1,85 miljard waard.
Wat je misschien ook interessant vindt: