11 aanwijzingen dat je door een ‘coole moeder’ bent opgevoed
Waar zouden we zijn zonder onze moeder? Van het opruimen van onze troep toen we jong waren tot het drogen van onze tranen als we verdriet hebben. Moeders zijn er altijd voor je. Als je moeder zowel ouder als vriendin is weet je zeker dat je een coole moeder hebt. Wij hebben 11 aanwijzingen op een rij gezet om te checken of jouw moeder een cool mom is!

1. Ze zal nooit zeggen “Ik zei het toch”

gilmore-girls


Ze laat je fouten maken en zal er altijd voor je zijn als het gout gaat. Als je een gebroken hart hebt zal ze niet zeggen “hij was toch niet goed genoeg voor je.” Nee deze coole moeder zal niet zeggen “Ik zei het toch!” Ze geeft je een dikke knuffel en registreert je bij een online dating site.

2. Grenzen zijn er niet

giphy


Aan het bellen met je moeder maar je moet heel nodig plassen? De telefoon wordt niet opgehangen maar je belt onverstoord verder. Jullie kennen geen gêne.

3. Jullie praten minstens 50 keer per dag

3


Of het nou een telefoongesprek van een uur is of een kort WhatsApp berichtje, je moeder is dag en nacht beschikbaar voor je!

4. Ze is bezorgd maar niet overbezorgd

4


Ze heeft je opgevoed en weet dus dat je geen domme dingen zult doen. Natuurlijk maakt ze zich af en toe zorgen maar ze laat het aan jou over of je haar verteld over de onhandige fouten die je maakt.

5. Ze koopt je eerste alcoholische drankje

5


Op een gegeven moment kom je op een leeftijd waar je wil experimenteren met alcohol. De coole moeder koopt je eerste alcoholische drankje voor je en drinkt deze samen met je op. Een stuk veiliger dan alleen op een feestje én mama scoort punten met deze toffe actie.

6. Ze is moeder voor iedereen

mom-838980_640


Het is een goed teken als je vrienden al net zo dol op je moeder zijn als jij. Soms vraag je je af of ze voor jou langskomen of een gezellig gesprek met haar onder het genot van versgebakken koekjes.

7. Jullie kunnen niet lang boos blijven

11


Natuurlijk zullen er af en toe ruzies zijn. Ongelijk of niet, jullie kunnen nooit lang boos blijven op elkaar.

8. Het antwoord op “Wie is je rolmodel?” zal altijd je moeder zijn

Alle belangrijke levenslessen heb je waarschijnlijk van haar geleerd. Het waarderen van vriendschappen en familie en ten volste van het leven genieten. Dit alles heb je aan haar te danken. Moms rule!

9. Jullie hebben een eigen ‘taal’

Een opgetrokken wenkbrauw of één simpel woord. Jullie hebben weinig woorden nodig om precies te weten wat er bedoelt wordt. De lichaamstaal zegt soms al genoeg.

10. Een favoriet tv-programma dat jullie altijd samen kijken

Julie-Bowen-Sarah-Hyland-abc-Modern-Family-s02e07


Het maakt niet uit hoe druk jullie het hebben sommige tv-programma’s moeten jullie iedere maandag kijken zodat er dinsdag nabesproken kan worden. Sommige programma’s als Grey’s Anatomy worden alleen samen bekeken met tissues en chocolade.

11. Je moeder is je beste vriendin

lorelai-rory-season-7-goodbye-girlmore-girls-6515


Ze is de eerste die het weet als er iets aan de hand is, goed of slecht. Ze is niet bang je de waarheid te vertellen maar zal je nooit veroordelen. Ze heeft je geleerd altijd goed na te denken voordat je een beslissing maakt. Ze zal je altijd steunen en er altijd voor je zijn. Je weet wat ze zeggen over coole moeders. Ze voeden coole kinderen op. Thanks mam!
Wat je misschien ook interessant vindt: