11 type vrienden waar je onmiddellijk mee moet breken

Sommige vriendschappen zijn een regelrechte ramp. Daarom vind je hier 11 typen vrienden waaraan je kunt zien dat jullie relatie misschien op de klippen loopt. Tijd om te investeren in de vriendschap dus!

1/11 De vriend die altijd aan het werk is

01
Een vriend die veel werkt, heeft maar weinig tijd voor jou. Zelfs wanneer deze vriend de tijd heeft genomen voor jou, is hij nog met zijn gedachten bij het werk.

Tip: Meer optrekken met je vrienden die wél weten hoe zij hun werk en sociale leven in balans moeten houden.

2/11 De vriend die niet helpt

02
Je gaat verhuizen en vraagt al je vrienden om een middagje te helpen met inpakken, maar die ene vriend kan niet komen helpen, want hij is om onverklaarbare reden vast komen te zitten in de trein. Met andere woorden: de vriend die nooit op komt dagen voor een vriendendienst.

Tip: Overweeg geen moeite meer te doen voor het contact met vrienden die niet voor jou klaar staan.

3/11 De vriend die altijd afzegt

03
Iedereen heeft wel eens een vriend gehad die puntje bij paaltje onwijs druk is en ‘m smeert. De vriend waar we het nu over hebben is jullie afspraak waarschijnlijk vergeten, en heeft al iets anders op de planning staan.

Tip: Neem niet meer het initiatief om af te spreken met deze vriend.

4/11 De vriend die nooit zijn portemonnee meeneemt

04
Dit is de bietser. Deze vriend vergeet áltijd zijn portemonnee en heeft daarvoor een slecht excuus. Bijvoorbeeld dat hij zijn portemonnee mee in de wasmachine gestopt heeft.

Tip: Vrienden helpen is goed, maar er zijn grenzen. Spreek van te voren met jezelf af hoeveel je betaalt voor je vrienden.

5/11 De vriend die meer bestellingen doet dan jij, en achteraf de rekening wil delen

Dit kopje spreekt voor zich! Jij neemt een salade en je vriend gaat voor een driegangenmenu. Vervolgens stelt deze vriend voor om het fiftyfifty te doen, waaruit blijkt dat hij niet zo betrouwbaar is.

Tip: Of je gaat nooit meer met deze persoon uit eten, of je gebruikt een app die de balans tussen jou en je vriend opmaakt. Een voorbeeld is Venmo, een app waarmee je ziet wat je elkaar schuldig bent en waarmee je elkaar direct kunt terugbetalen.

6/11 De vriend die altijd van jouw bord mee-eet

pasta-527286_640
Deze vriend is niet per definitie een heel slechte, maar wat hij of zij doet is wel irritant. Jij bestelt bitterballen en de vriend die dat niet wilde, eet stiekem toch mee door steeds wat van jouw bitterballen te pakken.

Tip: Overtuig je vriend ervan dat hij ook een lekkere portie snacks neemt. Zo kun je samen profiteren van elkaars bord met eten.

7/11 De vriend die niet weet wanneer hij stil moet zijn

Soms is het tijd om lekker te leuteren, maar je moet ook weten wanneer niet. Een vriend die dat niet weet maakt een situatie enorm ongemakkelijk.

Tip: Loop weg als je vriend begint met kletsen.

8/11 De vriend met bijbedoelingen

appointment-15979_640
Dit de de gevaarlijkste vriend. Hij wil veel van je weten, maar gaat niet goed om met de informatie die je hem in vertrouwen vertelt. Je voelt meestal wel aan of een vriend naar je luistert uit eigenbelang of niet.

Tip: Vertel deze vriend niets wat tegen je gebruikt kan worden.

9/11 De vriend die altijd te laat komt

Wie had er gedacht dat je een halfuur achter kunt lopen in het leven? Je wist het niet, totdat je deze vriend leerde kennen…

Tip: Het is misschien de moeite waard om deze vriend voor zijn verjaardag een horloge te geven.

10/11 De vriend die nooit iets los kan laten

Alles wat je ooit gedaan hebt, heeft deze vriend onthouden. Heb jij op de basisschool een knikker van hem of haar gestolen? Hij of zij weet het nog als de dag van gisteren en komt er altijd mee op de proppen tijdens een ruzie.

Tip: Maak duidelijk dat je niet meer over het verleden wilt praten.

11/11 De vriend die iets meer je wil

Deze vriend wil meer dan een vriendschap, maar jij niet. Helaas is dit nooit tot deze vriend doorgedrongen.

Tip: Probeer een zekere afstand te houden van elkaar.

DEEL DIT ARTIKEL OP:

Wat je misschien ook interessant vindt: