21 geweldige dingen die bananen met je lichaam doen
Bananen zijn de bomb!

Er bestaat een product waarmee je kunt afvallen, de kans op kanker mee kunt verminderen en meer energie van kunt krijgen en dat voor maar zo’n €0,20 per stuk: de banaan! Neem er eentje per dag en de volgende 21 dingen zullen gebeuren.

21: Spiermassa opbouwen

training-828741_640


Banaan bevat veel magnesium, wat helpt bij de spanning en ontspanning van de spieren en eiwitsynthese, daardoor zul je meer spiermassa krijgen. Daarnaast helpt magnesium om vet uit de cellen vrij te laten komen.

20: Sneller herstellen

man-979980_640


De kalium in bananen helpen je spieren sneller te herstellen na een workout. Zo kun je ook sneller weer aan de slag.

19: Gelukkig voelen

fitness-332278_640


Bananen bevatten vitamine B9, wat helpt bij de opname van serotonine in de hersenen. Serotonine is een stofje waar wij ons gelukkig en zelfverzekerd door voelen.

18: Minder stress en nervositeit

stress-1331259_640


Bananen bevatten tryptofaan, een voorloper van serotonine en daarnaast noradrenaline, wat helpt om stress te verminderen.

17: Beter slapen

bed-945881_640


Dat je beter kunt slapen door het eten van bananen komt ook door tryptofaan. Het is namelijk een voorloper van melatonine, een stofje die ontspannend werkt en onze slaap reguleert.

16: Minder gezwollen uiterlijk

belly-2473_640


Bacteriën kunnen zorgen voor veel gas in het maag-darmstelsel. Bananen zijn prima voedsel voor de bacteriën die tegen deze slechte bacteriën vechten. Daarnaast zorgt de kalium in bananen ervoor dat je minder vocht vasthoudt.

15: Vet verbranden

belly-2354_640


Banenen bevatten choline, een B-vitamine. Choline heeft een directe werking op de vetcellen in de buik. Je buikvet zal dus afnemen.

14: Stabiele bloedsuikerspiegel

diabetes-776999_640


De suikers uit een banaan komen een stuk langzamer vrij dan wanneer je bijvoorbeeld thee met suiker zou drinken. Zo blijft je bloedsuikerspiegel een stuk stabieler en je energielevel ook.

13: Minder vreetbuien

burger-500054_640


Door de stabiele bloedsuikerspiegel zul je minder last hebben van vreetbuien. Dat is dus zeer gunstig wanneer je wilt afvallen.

12: Voller gevoel

bananas-652497_640


Bananen bevatten een zetmeel dat nauwelijks verteert. Dit zetmeel zorgt echter wel voor een goede darmflora, wat op zijn beurt weer zorgt voor minder hongergevoel.

11: Verlaging van slecht cholesterol

fried-chicken-690039_640


Bananen bevatten fytosterolen, dat zijn cholesterolachtige stoffen die helpen om het slechte (LDL) cholesterol in je lichaam te verminderen.

10: Betere vertering

bananas-1119790_640


Bananen zijn goede prebiotica, dat wil zeggen dat ze stoffen bevatten die dienen als uitstekend voedsel voor de goede bacteriën in onze darmen. Op die manier wordt de vertering van het voedsel beter en zijn je darmen een stuk gezonder.

9: Regelmatige stoelgang

banana-316649_640


Bananen bevatten veel vezels. Vezels houden vocht vast en zorgen voor een soepele stoelgang. Het eten van vezels is gunstig bij zowel obstipatie als bij diarree.

8: Sterkere botten

bananas-824917_640


Bananen bevatten zelf niet ontzettend veel calcium, maar door de fructo-oligosaccharines die ze bevatten wordt calcium gemakkelijker opgenomen in het lichaam.

7: Meer energie

girl-872149_640


Bananen bevatten veel glucose die gemakkelijk wordt opgenomen in je lichaam. Dit zorgt voor een energieboost voor en na een workout.

6: Beter bestand tegen ziekte

De carotenoïden in bananen kunnen helpen bij een vitamine A-tekort. Carotenoïden zouden daarnaast helpen bij chronische ziekten, waaronder diabetes, hart- en vaatziekten en zelfs bepaalde soorten kanker.

5: Kans op kanker verminderen

Bananen bevatten delfinidine, een antioxidant die werkt tegen tumorvorming. Uit onderzoek is gebleken dat delfinidine kan helpen om de groei van kankercellen de verminderen en verspreiding tegen te gaan.

4: Lagere bloeddruk

Weinig natrium en veel kalium in je dieet kan zorgen voor een verlaging van de bloeddruk. Bananen bevatten weinig natrium en zijn rijk aan kalium. Zo kunnen ze helpen om een hartinfarct of beroerte te voorkomen.

3: Sterker bloed

Het ijzer dat in bananen zit is goed voor je bloed. IJzer vervoert namelijk het zuurstof in het bloed. Voldoende inname van ijzer voorkomt bloedarmoede.

2: Beter zicht

Bananen bevatten vitamine A en C en beide vitamines zijn zeer goed voor je ogen en je huid. Daarnaast bevatten bananen ook vitamine E en luteïne, die beide zeer goed voor de ogen zijn. Luteïne beschermt tevens tegen de oogziekte macula degeneratie.

1: Detox

Omdat bananen veel pectine bevatten, zijn ze prima geschikt als natuurlijke detox. Pectine houdt giftige stoffen vast in het lichaam en zorgt ervoor dat deze stoffen met de urine je lichaam verlaten. Daarnaast kan pectine de opname van vet beperken.
Wat je misschien ook interessant vindt: