5 kledingstukken die je nooit online moet kopen

Steeds meer warenhuizen zijn gedwongen hun deuren te sluiten. Dit komt met name door de opmars van het internetshoppen: steeds meer mensen kopen hun kleding en andere benodigdheden liever online. Maar welke kleding kun je beter niet online bestellen?

1. BH’s

bra-770156_640


De BH is per definitie een van de meest persoonlijke kledingstukken en moet daarom ook persoonlijk gepast worden. Want alleen met een online maattabel kom je er niet. Niet alleen de omvang en de cup zijn namelijk belangrijk, ook de vorm BH die bij je past moet niet over het hoofd worden gezien. Bovendien zijn de maten van een BH door de jaren heen een van de meest veranderende maten.

2. Gymschoenen

feet-965688_640
Wanneer je gympen alleen draagt omdat je ze mooier vindt dan andere schoenen, dan kun je ze prima online bestellen. Maar moeten ze ook nog de juiste steun bieden tijdens het rennen of beoefenen van je favoriete sport, ga ze dan liever even persoonlijk passen in een sportspeciaalzaak. Hier kun je niet alleen voelen hoe de schoen zit, maar ook advies inwinnen bij een van de ervaren werknemers. Een goede schoen tijdens het sporten is namelijk belangrijk voor je botten en gewrichten en kan bovendien blessures helpen voorkomen.

3. Blouses

shirts-591750_640
Een blouse zit niet altijd even lekker, want naast de maat en lengte die meestal netjes online aangegeven staan, kan een blouse ook gaan trekken ter hoogte van de schouders of borst. Voor je het weet staat er een knoopje open of loop je krom om lelijke plooien te voorkomen. Ben je atletisch gebouwd of heb je een volle boezem, dan heb je des te meer kans op een miskoop met dit kledingartikel.

4. Oversized kleding

person-918986_640
Oversized is de nieuwe mode, maar het moet er natuurlijk niet slobberig uitzien. Of het nu gaat om een groot wollen vest of een ruim vilten jack, in de online store kan het er prachtig uitzien en wanneer je het thuis hebt zitten als een hobbezak. Doordat iedereen andere verhoudingen en vormen heeft weet je nooit hoe een oversized kledingstuk jou zal staan en zul je het zelf moeten passen.

5. Pakken

tie-690084_640
Voor alle kleding die binnen deze categorie valt ben je waarschijnlijk het beste af met maatwerk, maar mocht je hier het budget niet voor hebben of er simpelweg niet veel geld voor over hebben, dan is zelf passen in winkels het minste wat je kunt doen. Wanneer je gaat winkelen voor een jasje dan dien je voornamelijk te letten op de lengte van de mouwen, de schouders waarbij de naad precies het uiteinde van je schouders moet raken en een mooie taille.

DEEL DIT ARTIKEL OP:

Wat je misschien ook interessant vindt: