7 Tekenen dat je slimmer bent dan je denkt
Intelligentie kent vele gezichten. Intellectuele vaardigheden gaan hand in hand met praktische kennis, muzikaliteit of sportieve vermogens. Intelligentie is relatief. Ben jij als enige alpha in gezelschap van een groep beta gasten dan voel je je misschien wat minder slim wanneer zij over niets anders praten dan wiskundige vraagstukken en de snelheid van het licht. Maar betekent dit dan dat je ook echt minder slim bent? Hoe slim ben je eigenlijk? Zoals je de komende minuten zult merken, slimmer dan je denkt.

1/7 Je stelt te hoge eisen

woman-1148923_640


Voor jou betekent slim zijn dat je alles in één keer begrijpt. Kom je iets tegen dat je niet direct snapt, dan word je kwaad op jezelf. Je kunt het niet uitstaan dat je iets niet direct door hebt. Zegt dat iets over jouw slimheid? Nee, het is meer een teken dat je te hoge eisen stelt aan jezelf. Ook slimme mensen hebben soms wel eens even tijd nodig om iets te begrijpen.

2/7 Je bent goed op de hoogte

newspaper-1075794_640


In gezelschap kun je over van alles meepraten. Dat komt omdat je weet wat er zich in de wereld afspeelt. Niet alleen ben je op de hoogte van de feiten maar ook van de achtergronden waardoor je je makkelijk een eigen mening kunt vormen. Je manoeuvreert dus moeiteloos van gesprek naar gesprek, en dat is een teken van slimheid.

3/7 Je wordt niet goed begrepen

woman-book-reading


Je bent slim en dat zie je terug in jouw soort humor. Je grappen blijven soms onbegrepen. Tijdens gesprekken gebruik je daarnaast af en toe woorden die anderen niet begrijpen. Dat kan soms lastig zijn want je moet regelmatig uitleggen wat je nu precies bedoelt. Dat moet je maar voor lief nemen. Het is tenslotte niet jouw fout als anderen minder slim zijn dan jij.

4/7 Je hebt slimme vrienden

girls-friends


Eigenlijk een logisch gevolg van het voorgaande punt. Je bent het liefst in het gezelschap van mensen die je humor wel snappen en waarderen en waarbij je niet bij ieder woord als een levend woordenboek de betekenis moet gaan uitleggen. Je slimme vrienden daarentegen inspireren jou, zoals jij hen inspireert. Je vriendschappen zijn gebaseerd op wederzijds respect.

5/7 Je hebt hoge verwachtingen van jezelf

woman-828886_640


Omdat je slim bent, leg je de lat een stuk hoger. Je hebt grote plannen voor de toekomst. Dat kan op het gebied van opleiding of een maatschappelijke carrière zijn, maar net zo goed een muzikaal of artistiek project, of een nieuw spelsysteem bedenken voor je voetbalteam.

6/7 Je houdt van spelletjes

chess-game


Je speelt graag spelletjes waarbij je moet nadenken. Schaken, dammen of een kaartspel bijvoorbeeld dagen je verstand uit en dwingen je tot nieuwe tactieken en inzichten. Op je vrije dag vul je ook graag wat kruiswoordpuzzels of cryptogrammen in. Het houdt je geest soepel en dat vind je inspirerend.

7/7 Je hoort het van anderen

woman-book-reading-2


Zelf loop je niet op te scheppen over je slimheid. Dat van jezelf zeggen zal je namelijk niet in dank worden afgenomen. Bestaat er daarom geen duidelijker teken dan van anderen te horen dat je slim bent? De bevestiging te krijgen voor iets dat jij allang wist.
Wat je misschien ook interessant vindt: