Daarom moet je nooit je telefoon meenemen naar de WC
Vandaag de dag nemen mensen geen krant meer mee naar het toilet maar wel een smartphone. Maar is dat wel zo’n goed idee? Er zijn immers heel wat redenen om dat niet te doen!
bathroom-1228427_640


Je smartphone op het toilet meenemen is iets waar we ons ongetwijfeld allemaal al eens schuldig aan hebben gemaakt. Daarbij weten we onbewust ook wel allemaal dat het niet meteen de meest hygiënische activiteit is. Maar is het echt zo erg? Na een gesprek met drie wetenschappers over het onderwerp is het heel duidelijk: ja, het is echt zo erg. Er zijn tal van manieren om in het toilet schadelijke bacteriën op je scherm te krijgen.

Bescherming kan!

Ben je toch een hardnekkige gebruiker van de smartphone op het toilet? Goed nieuws dan: door zorgvuldig op te letten kan je het risico heel hard minimaliseren. Zo is het belangrijk je telefoon in de andere hand te houden dan de hand waarmee je het toiletpapier beroert en doortrekt. Daarna hou je de gsm in de onbezoedelde hand en was je meteen de andere! Doe je het op eender welke andere manier kan je evengoed je handen niet wassen: alle bacteriën die je op je scherm hebt gelaten vinden hun weg meteen terug naar je. Daarbij is ook het soort toilet van belang: vermijd altijd publieke toiletten!

Bacteriën en je handen

monkey1


Bacteriën worden voornamelijk via de handen getransfereerd maar het kan ook anders. Zo kan het water bij het doortrekken tot 2 meter uit het toilet geraken en dus ook de bacteriën meevoeren. Dat is ook de reden waarom het geen goed idee is je tandenborstel dichtbij het toilet te leggen. Daarom is het ook aan te raden om altijd het deksel op het toilet neer te laten voor het doorspoelen.

Hoe lang duurt de besmetting?

Bacteriën kunnen tot enkele dagen overleven op je gsm. Komt nog eens bij dat een gsm warmte afgeeft en dus de ideale ruimte voor die bacteriën aan het scheppen is. Jezelf zwaar besmetten is dan ook absoluut niet de uitdaging die je misschien wel zou
verwachten.

Moet ik dan maar meteen een volledig beschermend pak dragen?

Het goede nieuws: je kan niet ziek worden van je eigen bacteriën. Voor jezelf moet je dus heus niet zo opletten maar het is wel mogelijk anderen ziek te maken en ook ziek te worden van anderen. Als je niet oplet op het toilet vermijd je dan misschien ook best je smartphone uit te lenen!
Wat je misschien ook interessant vindt: