Denk je erover om een tatoeage te krijgen? Onthoud dit
@tattoolist

Lijkt het je leuk om een tatoeage te nemen? Dat kan zeker, want een tatoeage nemen is tegenwoordig populairder dan ooit tevoren. In dit artikel behandelen we allereerst de voordelen van een tatoeage en waarom veel mensen een tatoeage nemen.

Om meer tatooo inspiratie te vinden, bezoek onze vrienden op Tattoolist.co, een website gewijd aan alles wat met tatoeages te maken heeft.

Om iemand te herinneren

Eén reden waarom mensen een tattoo nemen is zodat ze een persoon kunnen herinneren. Zoals iedereen helaas weet, is het leven eindig en dit betekent ook dat iedereen uiteindelijk dierbaren en dergelijke gaat verliezen. Een dierbare verliezen is verschrikkelijk en dan maak je een rouwproces door. Veel mensen laten een tattoo nemen met bijvoorbeeld de naam van die persoon erbij, of bijvoorbeeld een datum. Dat geeft veel mensen troost, want dan hebben ze het idee dat die persoon nog bij ze is. Dat is dus een belangrijke reden waarom veel mensen een tatoeage nemen. Vaak is het bijvoorbeeld ook mogelijk om een datum erop te schrijven, met ook nog een mooie bloem of iets dergelijks erbij.

De tattoowereld heeft ook niet stilgestaan en momenteel is er veel meer mogelijk dan vroeger het geval was. Er zijn dus veel mogelijkheden, maar van te voren moet je goed nadenken wat het beste bij je past. Zeker als het gaat om het nemen van een tatoeage is het aan te raden om geen impulsieve beslissingen te nemen namelijk.

Om een band met iemand te versterken

Hierboven hebben we een meer deprimerende reden genoemd waarom mensen een tatoeage nemen, maar het is in het leven niet altijd kommer en kwel. Een belangrijke reden waarom veel mensen tegenwoordig een tattoo nemen is omdat ze daarmee de band tussen elkaar kunnen versterken.

Laten we daarvoor even een voorbeeld geven, want misschien wordt het dan iets duidelijker. Maar stel dat je twee of drie goede hartsvriendinnen hebt. Vriendinnen waarmee je alles deelt en waar je voor door het vuur gaat. Mensen die je altijd vertrouwt en waar je geen geheimen voor hebt. Dan weet je ongetwijfeld wel dat je dergelijke goede vrienden moet koesteren, want in tijden van wanhoop zijn zij het waar je bij terecht kunt. Om die band te versterken zijn er veel symbolen die je kunt gebruiken. Vroeger was het bijvoorbeeld gebruikelijk om bloed met elkaar af te wisselen, zodat de band echt officieel was. Maar tegenwoordig is het ook erg populair om samen een tattoo te nemen. Het idee erachter is dan dat iedereen dezelfde tatoeage neemt, zodat de band voor altijd is net als de tatoeage. Dit is natuurlijk een prachtig symbool en dat is ook de reden dat dit populair is.

@tattoolist

Je kunt dan gezamenlijk voor iets kiezen, bijvoorbeeld een tatoeage van bloemen en dan ook nog eens voorzien van een prachtige tekst. Daarmee kun je bijvoorbeeld voor een mooie kleurentattoo gaan, maar misschien is een tatoeage met één specifieke kleur ook wel meer jouw ding.

Natuurlijk moet je daarbij ook naar het kostenplaatje kijken. In principe geldt wel: hoe complexer de tatoeage is, hoe groter de kans dat je er meer voor moet betalen. Bij een tattoo is het dan ook altijd verstandig om geen impulsieve beslissingen te nemen. Het is verstandiger om hier eens even goed over na te denken, zodat je achteraf geen spijt krijgt. Bespreek het dus goed met je vriendinnen als jullie besluiten om gezamenlijk een tatoeage te nemen. Iedereen moet er ten slotte achter staan, zodat je het risico minimaliseert en men achteraf geen spijt krijgt.

Een ervaring

Een andere reden waarom veel mensen een tattoo nemen is omdat ze een bepaalde ervaring achter de rug hebben. Dit kan bijvoorbeeld een positieve ervaring of een negatieve ervaring zijn. Laten we van beide even een voorbeeld geven, zodat het duidelijk is in wat voor situaties een tattoo leuk is om aan een ervaring te koppen. Daarna een voorbeeld van minder leuke ervaringen, maar waarom een tattoo dan toch nog kracht kan geven.”

Een positieve ervaring waarbij het soms leuk is om een tattoo te zetten, is bijvoorbeeld wanneer je een lange reis hebt gemaakt door Azië. Dit is echt een backpackland en jaarlijks trekken veel mensen er daar op uit om zichzelf te vinden. In de jachtige maatschappij waarin wij leven is dat dan ook helemaal geen slecht idee. Het is juist een positief iets, want door andere culturen te leren kennen, leer je ook meer je eigen cultuur kennen. En misschien daar de waardes van inzien, of juist andersom dat je er enkel de negatieve aspecten van inziet. Hoe dan ook: een backpackvakantie is voor veel mensen echt een ervaring om nooit meer te vergeten. Een tattoo nemen na een backpackvakantie is dan ook iets wat veel mensen doen.

@tattoolist

Je kunt bijvoorbeeld een tattoo nemen van het land waar je bent geweest, of wanneer je naar verschillende landen bent geweest en daar een samengestelde tattoo van laten maken. Je hebt de keuze uit veel verschillende mogelijkheden, maar het belangrijkste is dat je er achter staat en de tattoo gelijk aangename herinneringen op brengt. Het is namelijk een feit dat mensen altijd goede herinneringen hebben aan vakanties, want het is toch een situatie waarin je patronen worden doorbroken en daar genieten zoveel mensen dan ook zo van. Neem dan ook een tattoo waarbij je een goed verhaal kunt vertellen, want veel mensen zullen vragen stellen over die tattoo en als je al een mooi verhaal paraat hebt, kun je ze gelijk een goede indruk geven.
Wat je misschien ook interessant vindt: