Deze 12 outfitjes moeten in de kledingkast van elke dertiger hangen!

Juist als je dertiger bent zijn er legio mogelijkheden om goed voor de dag te komen. Hieronder een lijst aan kledingstukken en outfits die absoluut niet mogen ontbreken in je kledingkast.

1. Ontblote schouders

1


Als dertiger mag je gerust je mooie ontblote schouders laten zien. Een blouse of truitje waarbij de nadruk op je schouders ligt mag dan ook niet ontbreken in je kledingkast.

2. Culottes

2
De culottes is ook zo’n kledingstuk dat stijl uitdraagt. Deze wijde broek of broekrok tot over de knieën draag je natuurlijk met een hakje. Zo komen je benen mooi tot uiting. Kies hem met zorg uit, al dan niet met print en combineer met een eenvoudig topje of truitje.

3. Flares

3
De flares mag zeker niet aan je collectie ontbreken. Deze strakke broeken lopen vanaf de knieën wijd uit en doen je denken aan de hippies uit de jaren zestig of de disco broeken uit de jaren 80. Een broek die steeds weer terug komt en dus nooit uit de mode is.

4. Glitters & lovertjes

4
Ook al ben je dertiger, dan wil dat nog niet zeggen dat je je meteen saai moet kleding. Nee, kies een eyecatcher met glitters en lovertjes. Bijvoorbeeld een top of rok. Kleed het verder neutraal af en de ogen zullen op je gericht zijn.

5. Wijde rok

5
In elke kledingkast hoort een lange wijde rok. Deze rok benadrukt namelijk meteen het zandloper effect van je lichaam doordat deze in de taille smal is. Zeker als je er ook nog een riem of strakke top bij draagt.

6. Damespak

6
En voor zakelijke gelegenheden is een damespak natuurlijk zeer geschikt. Iets dus dat gewoon aanwezig moet zijn, voor het geval je het nodig hebt. Een mooi jasje met bijpassende pantalon in een effen neutrale kleur al dan niet met een klein printje is dan de beste keuze. Gecombineerd met een blouse of trui in een bijpassende kleur maakt het helemaal af. (Vergeet niet dat je als vrouw onder een pak altijd hakken moet dragen!)

7. Monochrome kleuren

7
Iets wat je voorheen als saai beschouwde is nu de perfecte outfit. Namelijk een kleur in verschillende tinten. Daarbij maakt het helemaal niet uit wat je draagt. Juist door het monochrome ziet het er heel stijlvol en volwassen uit.

8. Blouse met decolleté

8
Natuurlijk mag je als dertiger best je vrouwelijke kant laten zien. Daarom is een neutrale blouse met een mooi decolleté best iets waar je mee voor de dag kunt komen. Let er wel op dat je de grens van stijlvol en sletterig niet overschrijd, deze is namelijk flinterdun!

9. Opvallende jas

9
Natuurlijk maak je je outfit helemaal af met die mooie in het oog springende jas. Of het nu de kleur of print is die in het oog springt, dat maakt weinig uit. Let er wel op dat de jas jou als vrouw accentueert.

10. Lange jurk

10
Een lange jurk met diepe split is nog zo’n kledingstuk dat in elke kast thuishoort. Want die mooie benen mogen immers gezien worden. En aangezien de nadruk op de benen ligt, moet de jurk wel neutraal zijn. Dus het liefst in een effen kleur zonder print. Hieronder draag je natuurlijk naaldhakken om die benen nogmaals te benadrukken.

11. Pyjama of jumpsuit

11
Lekker casual is natuurlijk de pyjama of jumpsuit stijl. Je trekt het snel aan en zit altijd goed. Je hoeft er dus niet bij na te denken, dat is zolang je het maar niet in je hoofd haalt om daar slippers onder te dragen. Nee, onder een jumpsuit horen gewoon mooie hakschoentjes.

12. Cape of kapmantel

12
Het maakt niet uit wat je aantrekt, met een cape of kapmantel zie je er ineens heel sjiek uit. Dit is dus ook een kledingstuk dat je gewoon in de gang moet hebben liggen. Moet je plotseling de deur uit en heb je weinig tijd, gooi dan even een cape over je schouders en je kunt stijlvol de straat op.

DEEL DIT ARTIKEL OP:

Wat je misschien ook interessant vindt: