Deze vrouw is ontslagen omdat ze niet 24/7 door haar baas gevolgd wilde worden
Het leek net alsof ik een enkelband aanhad en onder elektronisch toezicht stond!

woman-731894_1280

Myrna Arias beweert ontslagen te zijn omdat ze de App Xora Streetsmart verwijderde van haar smartphone. De Californische dame, tot voor kort medewerker bij Intermex, een firma die gespecialiseerd is in internationale transfers van geld, claimt dat haar werkgever haar verplichtte haar smartphone constant aan te laten staan zodat de App haar 24/7 kon tracen. Myrna kreeg haar ontslag een week nadat ze de App had verwijderd. Ze vervolgt Intermex nu onder andere voor het schenden van haar privacy en voor onredelijk ontslag. Myrna beweert geen probleem te hebben met de App te gebruiken tijdens haar werktijd, maar wenste die niet aan te laten staan buiten kantooruren. Ze vervolgt haar ex-werkgever nu voor $500.000 aan verloren loon.

Xora app

Intermex ontkent niet dat medewerkers getraced worden, ook na hun werktijd. Een medewerker van Intermex liet zelfs verstaan extact te weten hoe snel Myrna had gereden op een bepaald moment.
Myrna heeft haar werkgever over zijn illegale activiteiten aangesproken, maar die antwoorde daarop dat zij dit moest tolereren omdat zij werd betaald door de firma. Intermex kon niet bereikt worden voor verder commentaar.

De App, Xora Streetsmart, wordt gebruikt zodat bedrijven hun medewerkers kunnen opvolgen die niet op kantoor werken. De ontwikkelaar, ClickSoftware, bevestigt dat via de App de mobiele werknemer zichtbaar is op een Google Map. Volgens deze firma is het echter niet de bedoeling om Xora Streetsmart te gebruiken als een 24/7 tracing systeem.
Wat je misschien ook interessant vindt: