Uniek beeldmateriaal van een stam die elk contact met de ‘beschaafde’ wereld weigert
Via smartphones en computers zijn we tegenwoordig verbonden met alles en iedereen over de hele wereld. Het is dan nu ook bijna niet meer voor te stellen dat er nog mensen leven die geen contact hebben met de buitenwereld.

insta

Toch leeft er nog één stam compleet afgezonderd van de rest van de menselijke beschaving: de Sentinelezen. Op het Noord-Sentineleiland in het noorden van de Indische Oceaan weigeren de bewoners al eeuwen lang elk contact met buitenstaanders. Iedere toenadering wordt steevast verwelkomt met speren en pijl-en-bogen. De Indische regering probeerde het voor het laatst (tevergeefs) in de jaren ’90. Tegenwoordig laten ze de bewoners maar met rust.
Er is dus ook maar weinig over dit geïsoleerde volk. We kennen hun taal niet en we weten hun leefwijze niet, hoewel het er op lijkt dat het traditionele jagers-verzamelaars zijn. Een aanwijzing dat ze aan landbouw doen is nooit gevonden. We weten zelfs niet hoeveel het er zijn. Schattingen lopen uiteen van 40 tot 500 personen.

Het enige dat we werkelijk weten is dat ze nog bestaan. Oermensen die nog leven van wat de natuur ons te bieden heeft. En het is te hopen dat ze nog lang zo mogen blijven leven.
Wat je misschien ook interessant vindt: