Dit meisje werd naar huis gestuurd vanwege haar jurk. Weet jij wat er mis mee was?

Werd dit meisje onterecht naar huis gestuurd door haar school?

Een legging met daarover een lang shirt, niets mis mee, dacht Macy Edgerly toen ze begin april in deze outfit naar school ging. Haar school was het hier echter niet mee eens en zag de outfit als ‘onthullend’. Om deze reden werd de 18-jarige vervolgens door de school naar huis gestuurd.

girl0

Zus Erica was het hier alles behalve mee eens. Woest was ze om de reden die de school haar zus gaf en ze uitte haar frustratie met een foto van haar zus’ outfit op Facebook. “Vandaag werd mijn zusje naar huis gestuurd door haar school vanwege de kleding die ze droeg”, begint Erica haar Facebook-bericht. De 21-jarige vervolgt haar post met de scherpe worden: “Sorry, maar ik moet opkomen voor mijn familie en vrouwen die elke dag vernederd en veroordeeld worden door hun lichaam en kleding.” In haar post legt ze uit waarom vrouwen onzeker zijn over hun lichamen en over wat ze dragen. “Dat is omdat mensen die meiden vertellen dat hun kleding ongepast is en dat terwijl ze van top tot teen gekleed zijn.” Volgens Erica zijn deze uitspraken de oorzaak waarom vrouwen onzeker zijn over hun kleding en lichaam.

Op de school in Texas waar Erica’s zusje naartoe gaat, en waar zij zelf ook op heeft gezeten, geldt de vingertopregel. Het is een kledingvoorschrift dat voorschrijft dat kleding onder de vingertoppen van de drager uit moet komen wanneer de armen langs het lichaam hangen. Macy zou met haar ‘onthullende’ outfit die regel hebben overtreden en werd om die reden door de school naar huis gestuurd.

DEEL DIT ARTIKEL OP:

Wat je misschien ook interessant vindt: