Hoe 15 selfmade miljardairs hun eerste miljard verdienden
Het lukt lang niet iedereen, maar sommige mensen zijn in staat om op jonge leeftijd al een miljard te verdienen met diverse winstgevende activiteiten. In dit artikel lees je hoe 15 verschillende miljardairs hun eerste miljard binnen haalden.

Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg


Mark Zuckerberg werd miljardair op zijn 23e. Dit deed hij door Facebook te bedenken en te ontwikkelen: een populair social media netwerk. Vandaag de dag is Mark Zuckerberg ongeveer 4.9 miljard dollar waard.

Evan Spiegel

Evan_Spiegel_at_TechCrunch


Evan Spiegel werd miljardair op zijn 25e. Hij verdiende zijn geld met Snapchat: een social media netwerk waarmee je foto’s kunt sturen. Tegenwoordig is Spiegel met zijn Snapchat 2.1 miljard dollar waard.

Larry Page

larry page


Larry Page is een van de oprichters van Google. Hij verdiende een miljard in het jaar 2004, toen hij pas 30 jaar oud was. Vandaag de dag is de miljardair maar liefst 36.3 miljard dollar waard.

Bill Gates

640px-Bill_Gates_2004


Bill Gates was 31 jaar oud toen hij miljardair werd. Dit deed hij door Microsoft op te richten, een bedrijf waar hij nog steeds veel geld mee verdient. De huidige waarde van de ondernemer is 76 miljard dollar.

Jeff Bezos

Jeff_Bezos_by_James Duncan Davidson


Jeff Bezos is de oprichter en directeur van Amazon. Hij werd miljardair op zijn 35e en is op dit moment maar liefst 47.4 miljard dollar waard volgens de laatste schattingen.

Mark Cuban

Mark-Cuban


Mark Cuban werd miljardair toen hij 40 jaar oud was door geld te investeren in Dallas Mavericks als eigenaar. Op dit moment is de man 3.2 miljard dollar waard.

Sara Blakely

Sara Blakely


Sara Blakely, de oprichtster van Spanx, werd miljardair in het jaar 2012. Zij was op dit moment 41 jaar oud. Sara is op dit moment 1.01 miljard dollar waard.

Elon Musk

Foto: Dan Taylor


Elon Musk is de (mede-)oprichter van diverse bedrijven, waaronder PayPal. Met deze activiteiten verdiende hij zijn eerste miljard toen hij 41 jaar oud was. Elon Musk is op dit moment 11.3 miljard dollar waard.

Sir Richard Branson

Foto: David Shankbone


Sir Richard Branson is de bekendste miljardair uit Groot-Brittannië. Hij verdiende zijn eerste miljard toen hij 41 was door diverse bedrijven op te richten. Op dit moment is de ondernemer 5 miljard dollar waard.

Meg Whitman

Meg Whitman


Meg Whitman was de directrice van eBay en is op dit moment werkzaam als de directrice van HP. Ze werd miljardair in het jaar 1998, toen ze 42 jaar oud was. Vandaag de dag is de invloedrijke dame 1.9 miljard dollar waard.

Oprah Winfrey

Oprah Winfrey


Iedereen kent Oprah Winfrey wel. De invloedrijke vrouw werd miljardair toen ze 49 jaar oud was en is op dit moment 3.1 miljard dollar waard.

Larry Ellison

Larry Ellison


Larry Ellison is de oprichter en CEO van Oracle. Hij werd selfmade miljardair in het jaar 1993, toen hij 40 jaar oud was. Op dit moment is de ondernemer 44.9 miljard dollar waard.

Carlos Slim

Carlos Slim


Carlos Slim werd miljardair in 1991, toen hij 51 jaar oud was. Op dit moment is de telecommagnaat maar liefst 52.6 miljard dollar waard.

George Lucas

George Lucas


George Lucas is de man achter Star Wars en de oprichter van productiebedrijf Lucasfilm. Hij werd miljardair in 1996 en was toen 52 jaar oud. Nu is de invloedrijke man 4.7 miljard dollar waard.

Warren Buffett

Warren Buffett


Warren Buffett is een investeringsgoeroe die tevens de CEO van Berkshire Hathaway is. Hij werd miljardair op zijn 56e en is nu 61.4 miljard dollar waard.
Wat je misschien ook interessant vindt: