Is fruit gezond?

Is fruit gezond?
We horen vaak dat fruit erg gezond is. Maar is dit eigenlijk wel zo? Wij zochten het uit en het antwoord bleek overduidelijk:
Ja, fruit is gezond!
Zoals veel mensen weten is fruit erg belangrijk voor ons. Er zitten veel vitaminen, vezels en mineralen in. Het is onze belangrijkste bron van vitamine-c. Door het voedingscentrum wordt aangeraden dagelijks minstens twee stuks fruit te eten, maar waarom is dit eigenlijk zo goed voor ons?

– Fruit is volledig cholestorol-vrij
– Fruit verkleint de kans op o.a. hart- en vaat ziekten, veel soorten kanker en andere ziekten
– Fruit zit vol vezels wat zorgt voor een vol gevoel in de maag. Dit geeft een voldaan gevoel, waardoor je niet onnodig veel gaat eten. Dit draagt bij aan een gezond gewicht
– In fruit zitten weinig calorie├źn, waardoor je er veel van kunt eten

Uit onderzoek is gebleken dat wanneer iedereen in Nederland dagelijks twee ons groenten en twee stuks fruit zou eten, er jaarlijks zo’n vijfduizend sterfgevallen door hart- en vaat ziekten worden voorkomen.

Kun je fruit vervangen door sap?
In sommige soorten sap zitten van zichzelf veel vitaminen, waaronder vitamine C. Deze kunnen het eten van fruit deels vervangen, maar niet geheel. Probeer niet meer dan de helft van de aanbevolen hoeveelheid fruit te vervangen door sap. Let goed op of er niet veel suikers of suiker-vervangers zoals aspartaam en dergelijke zijn toegevoegd, omdat dit zeker niet goed is voor de gezondheid.

Smoothies maken van fruit
Hier vind u interessante video’s met daarin uitgelegd hoe u de lekkerste smoothies kunt maken! Sommige video’s zijn engelstalig.

Maak een gezonde smoothie met ananas, mango en spinazie.
Marjolijn Verkaik legt in onderstaande video uit hoe je een heerlijke smoothie bereid. Deze smoothie is goed voor uw gezondheid, weerstand en energie.

DEEL DIT ARTIKEL OP:

Wat je misschien ook interessant vindt: