Is soep gezond?
Is soep gezond?
Ja, soep is gezond!
Zoals iedereen weet zijn er honderden verschillende soorten soep. Het is daarom niet gemakkelijk antwoord te geven op de vraag of soep gezond is. Niet álle soep zal namelijk gezond zijn. Toch is het in veel gevallen een goede keus om een kom soep te nemen.

In veel soep zit maar weinig vet en juist veel belangrijke vitaminen, mineralen en vezels. Soep past daarom in een gezond voedingspatroon. Mensen die met enige regelmaat soep eten hebben gemiddeld minder last van overgewicht en een te hoog cholesterol-gehalte. Soep is een gezonde honger-stiller, waardoor men minder andere (ongezondere) dingen zal gaan eten.

Het grote voordeel van soep is dat het erg gemakkelijk is om te maken. In principe is er altijd wel iets in huis om soep van te maken. Doe wat vlees met wat uitjes, aardappels, andere groenten, zout en peper in een pan en je hebt binnen een half uurtje een heerlijk soepje op tafel.
Gaan vitamines bij het koken niet verloren?

Net als bij het koken van groenten voor een normale maaltijd gaan ook bij het maken van soep enkele vitamines verloren. Toch blijft de soep gezond om te ‘eten’, omdat er door het koken andere stoffen juist beschikbaar komen. Denk hierbij aan o.a. caroteno├»den zoals beta-caroteen en lyncopeen. Beta-caroteen kan in het lichaam worden omgezet in vitamine A, wat weer goed is voor met name de ogen.
De vitamines die verloren gaan bij het koken kunt u uiteraard gemakkelijk aanvullen met wat rauwkost of een stuk fruit als toetje.
Wat je misschien ook interessant vindt: