Je gelooft nooit wat Istanbul deed voor deze dove inwoner!
Een bagel bestellen was voor de dove inwoner van Istanbul, Muharrem, nog nooit zo gemakkelijk als op 28 december 2014. In de onderstaande video zie je hoe dat kan.

samsung_hearing_impaired_stunt-800x446

Voor een inwoner uit Istanbul genaamd Muharrem is het voor een dag mogelijk met iedereen in gebarentaal te kunnen communiceren.
Er ging een maand aan voorbereidingen aan vooraf. Er moest gezorgd worden dat overal in de stad camera’s hangen, de buurtbewoners van Muharrem moesten allemaal gebarentaal kunnen en zijn zus zat in het complot om het plan te laten slagen.

Toen het zover was, op 28 december, begon het met iemand die Muharrem en zijn zus goedemorgen wenste, je zag de verbazing op beide gezichten, die verbazing werd nog groter toen hij een bakkerij binnen stapte en de man achter de kassa hem bagels aan bood in gebarentaal.

Alle mensen waarmee hij die dag in contact zou komen, konden allemaal gebarentaal van een voorbijganger die per ongeluk tegen hem opbotst tot de taxi chauffeur.
Wanneer Muharrem op het grote plein aankomt, wordt het duidelijk wat er aan de hand is, er staat een groot scherm waarop een vrouw te zien is die Muharrem “uitspreekt” in gebarentaal. Het wordt Muharrem duidelijk dat dit allemaal voor hem geregeld wordt. Wanneer er allemaal zwaaiende mensen op Muharrem af komen, wordt hij emotioneel en zwaait terug.

Dit hele project is bedacht en uitgevoerd door Samsung om hun nieuwe video service te promoten. Een service speciaal voor dove mensen op het internet. Wanneer ze naar de site surfen, verschijnt er een mevrouw in beeld die gebarentaal spreekt.
Was dit dus een weldadigheidsactie van Samsung, of een hele slimme marketingtruc?
Wat je misschien ook interessant vindt: