Meisje ontdekt dubbelganger, maar nog veel meer…

Als je vandaag de identieke tweeling zusjes Anais Bordier en Samantha Futerman ziet, zou je niet zeggen dat ze elkaar het grootste deel van hun leven niet hebben gekend. Hun ongelofelijke verhaal schreven ze neer in het boek Separated @ Birth, a true love story of twin sisters reunited.

Een moderne zoektocht via het internet en Facebook

twins-separated-at-birth-samantha-futerman-anais-bordier-2


Ze lijken erg op elkaar, hadden dezelfde kapsels en dezelfde afkeer voor gekookte wortels. Anais en Samantha werden bij hun geboorte gescheiden en geadopteerd door twee verschillende ouderparen. Anais groeide op in Parijs, en kreeg op een ochtend een filmpje doorgestuurd van een vriendin waarin Samantha te zien was, een Amerikaanse actrice. Een korte zoektocht leverde niets op. Een maand later stuurde diezelfde vriendin opnieuw een filmpje door. Deze keer ging Anais grondiger te werk en ze kwam te weten dat die actrice dezelfde geboorte datum had, en ook geadopteerd werd uit Zuid-Korea. Ze stuurde Samantha een Facebook bericht. Het duurde dagen voor ze een antwoord kreeg, Samantha was net zo in de war als Anais.

Resultaat: a happy end

twins-separated-at-birth-samantha-futerman-anais-bordier-1


Spoedig volgden gesprekken via Skype die uren duurden. De zusjes voelden onmiddellijk een sterke band, die ze met niemand anders hadden. Een DNA test bevestigde uiteindelijk wat zij reeds wisten. Een eerste ontmoeting in Londen was spannend en beangstigend tegelijkertijd: je tweelingzus voor het eerst in het echt ontmoeten, is een ervaring die je nooit meer vergeet, aldus Anais en Samantha. Hun foundation Kindred helpt nu andere geadopteerde mensen om hun familie te vinden.

DEEL DIT ARTIKEL OP:

Wat je misschien ook interessant vindt: