Ontmoet de man die zijn leven waagt om de dieren van Fukushima te redden
De held van Fukushima.

fukushima-naoto-matsumura-1

Op 11 maart 2011 sloeg de natuur hard toe in Japan. Een verwoestende aardbeving van 9.0 op de schaal van Richter deed de aarde schudden én veroorzaakte een tsunami met golven van meer dan 15 meter. De kerncentrale van Fukushima werd ernstig beschadigd. Na het nucleair ongeval werd een gebied van 12,5 miles rond de reactor onbewoonbaar verklaard.

Naoto zorgt voor de achtergebleven dieren.

fukushima-naoto-matsumura-2

Het menselijk leed was enorm. Maar dikwijls wordt vergeten dat de dieren die de ramp overleefden, gewoon in het gebied zijn gebleven. Huisdieren als honden en katten, maar ook vee zoals koeien en varkens. Gelukkig trok Naoto Matsumura zich het lot van deze dieren aan. Hij bleef in het gebied wonen. Hij zorgt sindsdien elke dag, met veel liefde, voor deze achterblijvers. Vrijwilligers zorgen via donaties voor de nodige fondsen om voeding en dergelijke aan te kopen en Naoto zo te steunen.

fukushima-naoto-matsumura-3

Op de vraag of dit voor hem niet gevaarlijk is antwoordt hij: ‘de impact van de radioactieve straling zal pas merkbaar zijn binnen vele jaren, daartegen ben ik al dood.’ Naoto zorgt wel voor zichzelf door alleen maar voedsel te nuttigen dat niet uit de besmette regio komt. Een echte ‘ouderwetse’ held dus!

fukushima-naoto-matsumura-4

Source
Wat je misschien ook interessant vindt: