Het overgaan van lang haar naar korte kapsels

Of u nu gepromoveerd bent of net een kind heeft gekregen. Van kapsel veranderen is voor veel vrouwen iets speciaals. Een kort kapsel kan veel plezier meebrengen maar kan ook ongelooflijk zenuwslopend zijn. Het idee om kort haar te krijgen/hebben kan eng zijn wanneer u altijd lang haar heeft gehad. Er zijn wel wat factoren waar u op moet letten als u een kort kapsel wilt nemen. Hieronder leggen we u precies uit waar u op moet letten wanneer u van lang haar naar een kort kapsel gaat.

Wees u bewust van uw persoonlijkheid


Past uw persoonlijkheid wel bij uw kapsel? Korte Kapsels staan stoer en krachtig. Als u een bescheiden en rustig persoon bent kan een kort kapsel wel eens een verkeerde keuze zijn. Bedenk dus goed of het kapsel wel bij uw karakter past.

Denk aan uw haartype


Is uw haar vrij dun? Of is het meer krullend? Als het gaat om kort haar is het belangrijk dat uw haartype hier geschikt voor is. Als u erg krullend haar heeft is het geen slim idee om uw haar kort te knippen. In ieder geval is een pixie uit den boze. 30 geniale haarstyling hacks die elke vrouw zou moeten kennen

Observeer uw gezichtsvorm


Korte kapsels passen heel goed bij symmetrische, ovale gezichten. Als je gezicht van nature een meer ovale vorm heeft, heeft u dus geluk. Heeft u een bol, rond gezicht dan is een kort kapsel meestal niet slim. Pony’s zijn op hun beurt weer uitstekend om een zeer uitgesproken voorhoofd te verdoezelen. U kunt het beste aan uw kapper/kapster vragen of u een correct hoofd heeft voor een kort kapsel. Welk kapsel past het beste bij jouw gezichtsvorm?

Ga naar een kapper die u vertrouwt


Het is nu niet het moment om een goedkope 10 € kapper te bezoeken. Als u beschikt over een goede kapper die u volledig vertrouwd is het resultaat beter. Geef liever wat meer uit voor een kort kapsel. Het is namelijk een hele transformatie.

Praat met uw kapper

Hoewel dit artikel helpt om u in de goede richting te sturen is de kapper uw beste raadgever. Wees niet verlegen en vraag hem/haar om goed advies. Wees ook bereid om zelf te sturen; dit is uw transformatie. Vraag de kapper/kapster hoe hij/zij je haar doet. Jij moet het immers elke ochtend na doen.

Ontspan en heb plezier


In het ergste geval kan je niet tevreden zijn met je kapsel. Een voordeel van je haar is dat het altijd terug groeit. Als uw kapsel niet overeen komt met wat u precies wilde kunt u het gewoon terug laten groeien. In de tussentijd kan je genieten van de complimenten die je krijgt voor je moed om zo’n dergelijke drastische stap te hebben gewaagd.
Wat je misschien ook interessant vindt: