Wat deden Steve Jobs, Elon Musk en 10 andere succesvolle mensen op hun 25e?
Succesvolle mensen zoals de presidentskandidaat Donald Trump, of Mark Zuckerberg, de grote baas van Facebook, zijn ooit ook jong geweest. Momenteel zijn het de de grote bazen in hun beroepstak, echter ooit waren het jonge mensen met hun dromen en verwachtingen. Het is interessant om te bekijken hoe deze bekende personen er voor stonden toen ze nog maar 25 jaar oud waren. Waren het toen al leiders, waren ze al bezig met de ontwikkeling van hun merk, of zaten ze toen nog in een andere fase van hun leven, waarvan de latere successen nog onbekend waren.

Niet iedere naam zal direct herkenning oproepen. De bedrijven die ze leiden zijn echter wel dusdanig groot dat iedereen er wel mee te maken heeft gehad, of in ieder geval weten wat voor een soort bedrijf het is. Onderstaande lijst geeft een divers beeld over de huidige, zeer succesvolle mensen.

Donald Trump, de huidige presidentskandidaat voor de Republikeinse partij

Foto: Gage Skidmore

Foto: Gage Skidmore

Donald Trump was op zijn 25ste een vastgoedontwikkelaar. Hij leerde dit van zijn vader en werkte binnen zijn bedrijf Elizabeth Trump en Son. De zoon leerde de waarde van geld kennen, ondanks dat hij in rijkdom opgroeide, doordat hij van zijn vader op de diverse bouwplaatsen op zoek moest naar lege statiegeldflessen.

Elon Musk, de man achter PayPal

Foto: Dan Taylor

Foto: Dan Taylor

Elon Musk stopte met zijn studie in Stanford om tijdig in het snel groeiende internet te kunnen instappen. Hij startte het bedrijf Zip2, een bedrijf gericht op kaarten en bedrijfsoplossingen voor internetbedrijven. Vier jaar later kocht Compaq het bedrijf voor 307 miljoen dollar. Musk gebruikte dit geld om zijn tweede bedrijf, Paypall, te starten.

Eric Schmidt, de grote baas van Google

Foto: Gisela Giardino

Foto: Gisela Giardino

Eric Schmidt behaalde zijn mastersopleiding op Berkeley, in een studie die gericht was op computernetwerken en het verspreiden van managementinformatie. Tijdens zijn zomervakanties werkte hij bij de Xerox Park laboratoriums waar de computers werden ontwikkeld die we in de basis nu ook nog gebruiken.

Jeff Bezos, een financiële ontwikkelaar is nu de baas van Amazon

Foto: James Duncan Davidson

Foto: James Duncan Davidson

Vanaf zijn 24ste jaar werkte Jeff Bezos voor het bedrijf Bankers Trust aan revolutionaire software, bedoeld voor de bankensector. Twee jaar later werd hij de jongste vice president binnen dit bedrijf.

Larry Ellison, de medeoprichter van de softwaregigant Oracle

Larry_Elllison

Larry Ellison leerde zichzelf computerprogramma’s programmeren. tussen zijn 22ste en 30ste levensjaar werkte hij binnen diverse bedrijven als Wells Fargo en Ampex. Bij dit laatste bedrijf werkte hij mee aan een database voor de CIA.

Marissa Mayer, de CEO van Yahoo

Foto: Magnus Hoij

Foto: Magnus Hoij

Marissa Mayer was op een leeftijd van 24 jaar de 20ste werknemer van Google. Hier bleef ze 13 jaar werken waarna ze werkzaam werd als de CEO van Yahoo. Ze is tevens softwareontwikkelaar en zakenvrouw.

Mark Cuban, de afgestudeerde barkeeper

Mark-Cuban

Op zijn 25ste levensjaar promoveerde hij aan de universiteit van Indiana. Hierna vertrok hij naar Dallas, waar hij een baan als barkeeper vond, samen met een baan als verkoper van softwareprogramma’s. Momenteel is hij zakenman, investeerder, filmproducent, schrijver, tv persoonlijkheid en houd zich bezig met liefdadigheid.

Sheryl Sandberg, een jong wonderkind

Sheryl_Sandberg

Op heer 25ste was Sheryl Sandberg al gepromoveerd op Harvard en werkzaam bij de Wereldbank. In 1995 haalde ze haalde ze, wederom op Harvard, haar mastersopleiding. Momenteel is ze de Chief Operating Officer van Facebook.

Steve Jobs, het genie achter Apple

Foto: Matthew Yohe

Foto: Matthew Yohe

Op zijn 25ste brengt Steve Jobs zijn bedrijf Apple naar de beurs, na de eerste handelsdag is het bedrijf 1,2 miljard dollar waard, reden voor Jobs om geld nooit zijn leven mocht vernietigen. Jobs is het creatieve brein achter het succes van Apple. Jobs overleed in 2011.

Warren Buffett, verkoper en veiligheids-analist

Foto: Pete Souza

Foto: Pete Souza

De Amerikaanse zakenman en investeerder Warren Buffett werkte als verkoper bij de investeerders van Buffett-Falk. Op zijn 26ste vertrok hij naar New york om re werken als veiligheids-analist en stichtte daar zijn eerste eigen investeringsmaatschappij.

Mark Zuckerberg, mede oprichter van Facebook

Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg werkt al sinds zijn 20ste voor Facebook, waarvan hij een van de medeoprichters was. Op zijn 25ste had het bedrijf voor de eerste keer positieve resultaten en werd gebruikt door 300 miljoen gebruikers.

Richard Branson, platenboer en eigenaar van het Virgin imperium

Foto: David Shankbone

Foto: David Shankbone

Op zijn 20ste opende Richard Branson zijn eerste platenzaak, op zijn 22ste een eigen studio en op zijn 23ste zijn eigen platenmaatschappij Virgin records wat een internationaal bedrijf werd op zijn 30ste levensjaar.
Wat je misschien ook interessant vindt: