Er mist iets in deze foto’s en in ons dat we het niet zien!
Hoe vaak kijken we per dag wel niet op onze telefoon, nieuwsgierig of we een nieuw bericht hebben ontvangen. En hoe vaak kijken we wel niet onze tablet of om het laatste nieuws te checken of om de sociale media bij te houden.

1

We doen dat in alle mogelijke posities tijdens alle mogelijke momenten. Zittend in een stoel, liggend op bed, lopend op straat en zelfs als we een voertuig besturen. Van afstand al te herkennen door de turende en geconcentreerde blikken, zoekende naar de allerlaatste updates. Een houding die eenieder wel zal herkennen.

2

3

Maar stel nu dat we de apparaten verwijderen maar de starende houding intact laten. Hoe zou dat eruit zien. Dat was de vraag die fotograaf Eric Pickersgrill bezig hield. Om hier achter te komen maakte hij een serie foto’s die alledaagse scenes afbeelden waarin mensen hun draagbare apparatuur gebruiken. Maar wel foto’s waarop het apparaat is verwijderd, waardoor er foto’s ontstaan die laten zien hoe de mens overkomt als hij online bezig is. Zeker herkenbaar en soms zelfs hilarisch.

4

Pickersgrill houd ons een spiegel voor die mogelijk een aanleiding kan zijn om iets minder vaak online alles bij te moeten houden.
8
Wat je misschien ook interessant vindt: