Is gember gezond?
Is gember gezond?
Gember, een bijzonder gezond kruid!
Gember; een plant die al duizenden jaren bekend staat door de vele positieve gezondheidseffecten die hij met zich mee kan brengen. De plant groeit oorspronkelijk in tropisch Aziƫ. Het wordt gekweekt in grote delen van het werelddeel.

Gember staat bekend om de vele medicinale eigenschappen die die plant heeft. Wij hebben deze gezonde effecten voor u op een rijtje gezet:

Gember helpt bij last van gewrichten en spieren
Volgens veel mensen helpt het om 1/6 gembersap te mengen met 5/6 semaolie. Wanneer u dit op pijnlijke plekken inwrijft werkt dit verzachtend.

Gember helpt bij ontstekingen
Het pakt net als bijvoorbeeld een aspirine ontstekingen aan. De gember remt de aanmaak van lipoxygenase af.

Gember helpt bij artritis
Uit onderzoek is gebleken dat het eten van gember helpt bij het verminderen van artritis. Het helpt de pijn die de ziekte met zich meebrengt verminderen. Daarbij worden zwellingen, stijfheid en pijn minder.

Gember werkt cholesterol-verlagend
Gember heeft een cholesterol-verlagend effect. Dit is belangrijk voor mensen met een te hoog cholesterol-gehalte. Een te hoog cholesterol-gehalte brengt veel risico’s met zich mee, zoals hart- en vaatziekten.

Nog meer gezondheidseffecten:
– Gember helpt lust op te wekken
Gember werkt koortsverlagend, drink hiervoor enkele koppen gemberthee/br>Gember werkt rustgevend op de maagwand/br>Gember heeft een antibacteriƫle werking/br>Gember helpt tegen reisziekte en duizeligheid/br>Gember helpt tegen zeeziekte, braken en misselijkheid
Wat je misschien ook interessant vindt: