5 geweldige tips om je kledingkast op te ruimen

Vrouwen hebben kast vol miskopen. De gemiddelde vrouw heeft voor zo’n 400 euro aan ongedragen kleding in haar kast, dat is een flinke berg miskopen die ongebruikt in de kast blijft liggen!
De meerderheid van de ondervraagde vrouwen geeft aan tenminste 20 procent van hun kleding nooit te dragen, vooral schoenen en jassen blijken vaak een miskoop te zijn. Dit blijkt uit een Amerikaans onderzoek onder ruim 2.000 vrouwen van achttien jaar en ouder.


De meeste gehoorde reden voor het niet dragen van kleding is dat zij andere kleding mooier vinden. De daarop volgende reden is dat zij er negatieve kritiek over kregen. Waarom zou je het dan nog langer in je kast laten hangen? 40 procent van de vrouwen heeft simpelweg geen zin om haar kast op te ruimen.

Heb jij de moed verzameld om je kast eens flink uit te mesten? Check dan onderstaande tips!

Tip 1: Haal alles uit je kast en onderwerp je kast gelijk aan een grote schoonmaakbeurt (vergeet de bovenkant niet).

Tip 2: Ga vervolgens aan de slag met je kleding. Maak drie stapels: weg, houden en twijfel.


Tip 3: Beoordeel de kleding op maat, kleur, stijl en conditie. Alles wat niet meer past of waar vlekken/gaten in zitten kan weg, dus ook die lekker zittende joggingbroek voor thuis op de bank.

Tip 4: Ga nog een keer door de ‘twijfel’ stapel heen, wees streng voor jezelf en bedenk wie je blij kunt maken met jouw miskopen (familie, vrienden of de kringloop).

Tip 5: Deel nu je kast opnieuw in met de items die je wilt houden. Vouw je kleding op en sorteer het netjes op soort, dus een stapel truien, broeken, shirts lange mouw, shirtjes korte mouw, etc. Hang de kledingstukken die snel kreukelen, zoals blouses en jurkjes op een hangertje. En hang ook die soort bij soort.

Nu is de kunst alleen nog: netjes houden en gerichter shoppen om ‘kastvervuiling’ te voorkomen!

DEEL DIT ARTIKEL OP: