Vijf gewone dingen die een eind kunnen maken aan een relatie

Uit onderzoek is gebleken, dat er niet net zoveel redenen als mensen zijn voor het kapot gaan van een relatie. Er zijn een beperkt aantal motieven, die aan de basis staan van vrijwel elke breuk en hier zullen we er een paar van bespreken.
argument-238529_640

1/5 Communicatie

De basis van al onze communicatie ligt niet eens op het moment, dat we ons eerste woordje zeggen, maar begint al bij onze geboorte.
Velen onder ons denken dat het slechts bepaald wordt door de manier waarop we onze gedachten en gevoelens in woorden tot uiting brengen, maar het beslaat een veel wijder gebied.
De technische kant wordt ons vooral bijgebracht via het onderwijs, maar onze ouders, onze opvoeding legt de grondslag voor hoe ons presenteren aan anderen.
Eén van de grootste problemen daarbij is meestal niet eens zozeer de wijze waarop we ons uitdrukken, maar vooral het gebrek van onze luistervaardigheid; of erger nog, het niet willen luisteren.
Als je daarbij ook nog eens het aantal keren optelt, dat we elkaar niet kunnen of willen begrijpen, dan vormt het gebrek aan goede communicatie één van de belangrijkste redenen, waarom relaties niet of niet meer werken.

Meer op de volgende pagina >>

DEEL DIT ARTIKEL OP: