3 dingen die gelukkige stellen allemaal gemeen hebben
Als je zelf single bent en misschien al wel meerdere niet succesvolle relaties achter de rug hebt, ga je jezelf toch afvragen of er een geheime methode is om je relatie te laten slagen waar jij geen weet van hebt.

Vriendinnen om je heen zijn gelukkig in de liefde, maar jij zelf lijkt alsmaar achter het net te vissen. Natuurlijk hoor je ook wel de verhalen over de mannen van je vriendinnen die hun was niet opruimen, scheten laten en dronken thuiskomen, maar ondanks die oneffenheden lijken hun relaties te staan als een huis.

Volgens relatie-expert Esther Perel zijn er in ieder geval drie dingen die alle gelukkige stellen met elkaar gemeen lijken te hebben:

1/3 Ze blijven nieuwsgierig naar elkaar

wedding-725432_640


Hoe goed jij ook denkt je eigen partner te kennen, er zullen altijd situaties zijn waarin hij of zij anders reageert dan jij vooraf zou voorspellen. Gelukkige stellen blijven nieuwsgierig naar elkaar en stellen elkaar tijdens hun datenight open vragen om interesse in elkaar te blijven tonen. Door middel van het stellen van open vragen (“Hoe heb jij je jeugd ervaren?”) kun je een gesprek openen en leer je elkaar beter kennen.

2/3 Als hij blij is, is zij blij

ice-905439_640


Gelukkige stellen kunnen elkaars blijdschap voelen. Zij gunnen elkaar het allerbeste en als de een blij is, is de ander dat ook. Hierdoor ga je automatisch tijd steken in het gelukkig maken van je partner: je profiteert er zelf namelijk ook van!

3/3 Ze houden ook hun eigen leven

hands-437968_640


Hoe verleidelijk het ook is om al je aandacht aan je lover te besteden, het blijft verstandig om je eigen leven te houden en tijd te blijven investeren in je eigen werk, je eigen vriendinnen en je eigen hobby’s. Gelukkige stellen blijven gelukkig omdat zij naast hun liefdesleven ook hun eigen leven houden.
Wat je misschien ook interessant vindt: