8 redenen waarom men vreemdgaat

Vreemdgaan, van twee walletjes eten, ontrouw zijn: het komt allemaal op hetzelfde neer en het is allemaal even pijnlijk. Waarom doen we dit? Uit een enquête blijkt dat de volgende redenen het meest voorkomen.

1/8 Als wraakactie

argument-238529_640

Boontje komt om zijn loontje. De eerste reden is nogal ouderwets. 8,6% van de ondervraagde vrouwen zegt namelijk vooral vreemd te gaan om wraak te nemen op hun eigen partner. Slechts 6,2% van de ondervraagde mannen had dit ook als belangrijkste reden.

2/8 Het redden van je relatie

heartsickness-428103_640

Mannen daarentegen zeggen dat het redden van hun relatie de belangrijkste reden is om vreemd te gaan. Het idee hierachter is dat ze seksueel bevredigd worden, iets wat in hun eigen relatie misschien niet gebeurt. Vrouwen staan hier anders in: de kans dat een vrouw deze reden heeft om vreemd te gaan, is veel kleiner. 4,8% van de vrouwen ziet dit als reden.

3/8 Oefenen, oefenen en nog eens oefenen

bear-255597_640

Eerlijk is eerlijk: oefening baart kunst! 6,4% van de mannen geeft als motivatie om vreemd te gaan dat het hen helpt om beter te worden in bed. Je zou zeggen dat het internet over voldoende voorbeeldmateriaal beschikt, maar blijkbaar is de man tóch niet zo visueel ingesteld als altijd verondersteld werd…

4/8 Boost voor het zelfvertrouwen

say-yes-to-the-live-2121044_640

Zowel 6,3% van de vrouwen als de mannen zeggen vreemd te gaan voor het vergroten van de eigen zelfverzekerdheid. We houden er nu eenmaal van om te horen dat we ergens goed in zijn, zeker op het gebied van seks. Misschien is het verstandig om je partner wat vaker te complimenteren, want voor je het weet zoekt hij of zij de complimenten bij een ander.

5/8 Meer leven in de brouwerij

couple-731890_640

Ruim 6% van de ondervraagde mannen denkt dat vreemdgaan handig is om de eigen relatie levendiger te maken. Het is onduidelijk of hiermee het seksleven van het koppel bedoeld wordt, of de relatie in het algemeen. De ondervraagde dames denken er heel anders over: 2,6% van de vrouwen zouden om dezelfde reden vreemdgaan.

6/8 Gelijkmaken van de stand

heartsickness-428103_640

Dit argument lijkt erg veel op reden 1, het nemen van wraak op de partner. 4% van de mannen en 2,8% van de vrouwen geeft vreemdgaan op als reden om de score van de partner te evenaren. Met andere woorden: als jij het mag, mag ik het ook!

7/8 Om zwanger te raken

autumn-1850044_640

Deze reden is wel heel moeilijk te bevatten. Je kent het uit boeken en films, maar zou het in real life dan ook echt gebeuren? 0,6% van de vrouwen zou vreemdgaan om vervolgens zwanger te worden. En nu het bizarste feit uit de enquête: 0,8% van de ondervraagde mannen koos voor deze reden! Die vulden de enquête vast niet helemaal eerlijk in.

8/8 “GEEN REDEN”

danbo-1863422_640

Tot slot het positiefste resultaat uit de enquête. Wel 78,5% van de ondervraagden koos bij het invullen van de enquête voor “geen reden”, wat betekent dat ze waarschijnlijk helemaal niet vreemd zouden gaan. Hopelijk herstelt dit gegeven je vertrouwen in de monogamie weer een beetje!

DEEL DIT ARTIKEL OP:

Wat je misschien ook interessant vindt: