De 8 dingen die je nooit moet doen op je eerste date

Een eerste date met iemand is voor velen een spannend moment. Je kijkt er aan de ene kant naar uit maar andere kant ben je er ook erg zenuwachtig over. De eerste date is het begin. Maar hoe pak je een date op de juiste manier aan en welke acht dingen kan je beter laten tijdens je eerste date?

1. Praat niet over je ex

1


Mensen zijn vaak geneigd om te vertellen over hun voorgaande relaties. Ze doen dit vaak omdat ze willen benadrukken dat ze opnieuw willen beginnen en hun slechte ervaringen uit hun voorgaande relaties achter zich willen laten. Het is niet handig om over je ex te vertellen tijdens je eerste date. Het kan zo overkomen dat jij straks ook zo negatief over hem of haar gaat praten zodra jullie date tot niks uitloopt.

2. Kraak niet je vrienden af

2
Je vrienden kennen je beter dan je date. Als je tijdens je eerste date negatief gaat praten over vrienden, duidt dit op sociale onervarenheid. Je vrienden heb je vaak langer in je leven dan je date als dit tot niks uitloopt.

3. Er niet representatief uit zien

girl-863120_640
Een eerste indruk is belangrijk. Dat geldt ook voor de kleding die je draagt. Als je er bij je eerste date onverzorgd eruit ziet dan zal deze zeker uitlopen tot niks. Je hoeft er ook echt niet uit te zien als een model, als je er maar verzorgd uitziet.

4. Niet gemeen doen tegen mensen om jullie heen

man-439040_640
Het is voor de hand liggend om onwijs aardig te doen tegen je date. Je wilt daar immers indruk op maken. Omdat je daar zo druk mee bezig bent kan het zijn dat je niet meer aardig doet tegen de mensen om jullie heen.
Onaardig doen tegen de serveersters of iets dergelijks draagt zeker niet bij aan de positieve indruk die je wilt maken.

5. Oordeel niet

lovers-414201_640
Het is makkelijk om je uit te laten over oordelen of zelfs vooroordelen uit te spreken. Dit zorgt voor een negatieve indruk. Je kent je date immers nog niet zo goed en weet dus ook nog niet zoveel van zijn of haar achtergrond.

6. Een slordige woning

kitchen-231969_640
Zeker als je een date bij je thuis uitnodigt, maakt ook je woning deel uit van de eerste indruk die je maakt. Zorg dus voor een opgeruimd huis.

7. Alleen maar over jezelf vertellen

scream-547084_640
Het is wel zo aardig om aandacht te schenken aan de ander. Jullie moeten elkaar tenslotte leren kennen. Sta dus open voor zijn of haar ervaringen en verhalen en vertel niet alleen over jezelf.

8. Geen respect tonen voor een ander

couple-791461_640
Je stelt grenzen voor jezelf. Je weet hoever je wilt dat een ander kan gaan bij jou. Geef datzelfde respect dan ook terug aan een ander en respecteer de grenzen die hij of zij heeft gesteld.

DEEL DIT ARTIKEL OP:

Wat je misschien ook interessant vindt: