Is havermout gezond?
Is havermout gezond?
Havermout; bijzonder gezond voedsel.
Havermout wordt gemaakt uit haver, een graansoort. Door de korrels te wassen, te pellen en te verhitten wordt er havermout bereid. Vervolgens worden de haverkorrels in stukjes geknipt, met stoom verhit en daarna plat gewalst.

Havermout is erg gezond om regelmatig te eten. Dit komt omdat havermout veel eiwitten, voedingsvezels en meervoudig onverzadigde vetten bevat. Dit zorgt ervoor dat havermout helpt bij het voorkomen van hart- en vaatziektes, een gunstig effect heeft op uw cholesterol-gehalte en zorgt voor een goede spijsvertering. De vele vezels die havermout bevat vormen als het ware een smeermiddel in de darmen waardoor de vertering van voedsel beter verloopt.

Naast bovenstaande bevat havermout ook veel vitamine B, magnesium en aminozuren.

Uit onderzoek is gebleken dat het regelmatig eten van havermout ook de kans op darmkanker verkleint. De kans op darmkanker schijnt zelfs met 41% af te nemen, wanneer men regelmatig havermout of andere vezelrijke producten eet.

Tot slot willen we vermelden dat havermout erg goed is voor uw huid. Door een havermout-masker voor uw gezicht te maken kunt u uw huid voeden en dode cellen helpen te verdwijnen. De huid krijgt hierdoor een gezonde kleur en voelt weer glad en gezond aan.

Havermout bij het afvallen
Havermout wordt door het lichaam maar langzaam verbrand. Daarbij absorberen de vezels die in de havermout zit veel water, waardoor je voor je gevoel langer vol zit. Ook zorgt het eten van havermout ervoor dat je vet sneller verbrandt en spiermassa opbouwt. Juist daarom is havermout ook bij sporters erg populair.
Wat je misschien ook interessant vindt: