Is thee gezond?
Is thee gezond? Ja, thee is in veel gevallen gezond!

Thee is een warme drank die in grote delen van de wereld veel gedronken wordt. Na water is het zelfs de meest populaire drank wereldwijd. Thee wordt gemaakt van gedroogde bladeren van de theeplant Camellia sinensis. Veel soorten thee zijn erg gezond. Het wordt al vele eeuwen veel gedronken om meerdere redenen. De meest belangrijke reden is omdat het zo goed is voor het menselijk lichaam en geest.

Veel soorten zorgen voor een opgewekt humeur en is geschikt om dagelijks te drinken. In de meeste thee-soorten zitten namelijk veel anti-oxidanten, vitamines en andere stoffen. Deze helpen het afweersysteem te versterken die de (schadelijke) vrije radicalen bestrijdt. Deze schadelijke vrije radicalen kunnen celschade veroorzaken en kunnen zorgen voor vroegtijdige veroudering. Thee drinken kan dit dus helpen voorkomen. In iedere theesoort zitten deze stoffen in meer of mindere mate.

Regelmatig thee drinken is gezond voor het gebit. Het bevat namelijk fluoride, wat goed is voor uw gebit. In veel thee zit ook (weinig) cafeine, meestal zo’n 30 miligram per kopje. Dit helpt bij het verbeteren van uw concentratie en heeft een opwekkend effect. Thee kan ook helpen met het voorkomen, genezen en/of verminderen van reuma, een te hoog cholesterol-niveau en infecties.

Ook tijdens een verkoudheid is het goed om thee te drinken. Het helpt namelijk bij het oplossen van slijm in uw keel en kan de spijsvertering en afvoer van urine vergemakkelijken.
Wat je misschien ook interessant vindt: