Een puistje camoufleren: zo doe je het
Je werpt nog even een laatste blik in de spiegel voordat je weg wilt gaan en wat zie je? Jakkie, een puistje.

Zo’n puistje komt altijd op het verkeerde moment. Je hebt misschien de neiging om het meteen uit te knijpen maar dat maakt het vaak alleen maar erger. Niet doen dus. De oplossing: gewoon camoufleren.

Breng met deppende bewegingen een concealer aan op het puistje, vervaag het rondom zodat de concealer mooi samensmelt met de huid. Eventueel breng je daarna nog zeer subtiel een gezichtspoeder aan voor een natuurlijk en egaal resultaat. Gebruik zeker geen dikke lagen poeder of foundation omdat teveel make-up het tegengestelde effect heeft en daardoor juist de aandacht vestigt op puistjes.


Mocht je veel acne hebben gebruik dan een dekkende/matte vloeibare foundation op waterbasis om de huid te egaliseren. Kies een foundation die niet vet is en die de poriën niet blokkeer t(niet-comedogeen). Als je een ‘gewone’ foundation gebruikt kunnen je poriën verstopt raken en dat is juist een van de oorzaken van puistjes. Welke make-up je ook gebruikt: zorg ervoor dat je je huid aan het einde van de dag goed reinigt.
Wat je misschien ook interessant vindt: