Welk kapsel past het beste bij jouw gezichtsvorm?
Een kapsel kan enorm veel doen voor een vrouw. Dat wilt echter niet zeggen dat elk kapsel bij elke gezichtsvorm past. Dat denken kan al eens leiden tot ongelukjes. Wat is het correcte kapsel voor jou gezichtsvorm?
Welk kapsel past het beste 1


Coco Chanel zei het misschien nog het beste toen ze verklaarde: “een vrouw die haar haar laat knippen staat op het punt haar leven te veranderen”. We hebben dan ook allemaal al wel eens de vergissing begaan binnen te stappen in het kapsalon met een foto van een beroemdheid om buiten te wandelen als een vogelverschrikker. De harde waarheid? Dat was niet de schuld van de kapper. Het is bijzonder belangrijk zelf een goed inzicht te hebben wat ons type gezicht is en welke haarstijlen daar mee matchen en welke niet. Dat is de enige manier om tevreden uit het kapsalon te trekken.

1/9 Welke vorm heeft je gezicht?

welk-kapsel-past-het-beste-bij-jouw-gezichtsvorm-2


In de keuze voor het juiste kapsel is de eerste stap de vorm van je gezicht ontdekken. Heb je een rond gezicht zoals Kirsten Dunst dat even lang als breed is? Of heb je meer een ovaal gezicht als Beyoncé? Daarbij heb je eerder een breed voorhoofd met een kaaklijn die dunner wordt naarmate de kin bereikt wordt. Misschien heb je wel prominente kaakbeenderen als Keire Knightly of een lang gezicht als Liv Tyler. Dan heb je nog gezichten in de vorm van een hart zoasl Selena Gomez of in de vorm van een diamant zoals Rihanna. Wat het ook is: ontdek het vlug!

2/9 Je type haar

welk-kapsel-past-het-beste-bij-jouw-gezichtsvorm-3


Vervolgens is het van groot belang het type en de textuur van je haar te leren kennen. Krullend haar is immers een totaal andere zaak dan recht haar. Daarbij heb je dan ook nog eens dik of dun haar. Dik haar is relatief droog in vergelijking met dun haar wat dan weer relatief slap is. Het is van groot belang ook dit goed te onderzoeken: niet alle haarstijlen verken immers even goed bij dik als dun haar. Een korte bob werkt goed bij dun haar maar niet bij dik.

3/9 Kapsels Voor Rond / Dik Gezicht

kapsel Voor het rond dik gezicht


Als je een ronde vorm hebt van gezicht dan ga je het beste op zoek naar haarstijlen die je gezicht verlengen en meer definiëren. Meches en gelaagde kleuren kunnen hier de illusie van een langer gezicht creëren. Graag een kortere stijl? Ga dan zonder twijfel voor een asymmetrische bob wat je gezicht heel wat meer definitie geeft. Vermijd sowieso haarstijlen die volume toevoegen aan de zijkant: zo lijk je gewoon dik.

4/9 Kapsels Voor Het ovalen gezicht

5-welk-kapsel-past-het-beste-Het ovalen gezicht


Als je met een ovalen gezicht bent geboren heb je geluk: zowat elke stijl past perfect bij je. Genoeg lengte en breedte om in balans te zijn. Wees dus gewoon lekker avontuurlijk! Vergeet hierbij wel niet dat je ook nog zoiets als je haartextuur hebt. Het is niet omdat je gezichtstype ideaal is dat je textuur je favoriete stijl toe zal laten. Als je dik haar hebt ga voor laagjes. Als je fijn haar hebt ga gewoon voor die pixie stijl.

5/9 Kapsels Voor Het Vierkant Gezicht

6-welk-kapsel-past-het-beste-Het vierkant gezicht


Vierkante gezichten hebben meestal een sterk gedefinieerd voorhoofd. Een pony is een geweldige stijl om met dit haar te proberen. Blijf hierbij wel weg van te rechte pony’s: die geven je gezicht de look van een doos. Ga in de plaats voor een pony richting de zijkant. Iedere haarstijl die onder de schouders komt is ook goed voor deze gezichtsvorm: probeer hierbij altijd wel te gaan voor stijlen die niet gecentreerd zijn.

6/9 Kapsels Voor het Lang Gezicht

7-welk-kapsel-past-het-beste-Voor het lang gezicht


Het lange gezicht is misschien wel de meest uitdagende gezichtsstijl om een haarstijl voor te vinden. Allereerst: ga voor kort of schouderlang haar. Lang haar laat je gezicht immers enkel nog maar er nog langer uitzien. Een korte pony is hier een goed idee voor. Een tweede tip: laagjes, laagjes, laagjes. Krullend haar is ook altijd een goed idee met dit gezichtstype.
Korte kapsels voor een lang gezicht.

7/9 Kapsels Voor Het Hartvormig Gezicht

8-welk-kapsel-past-het-beste-Het hartvormig gezicht


Door de prominente kaaklijn op dit gezicht is het aangeraden een haarstijl te zoeken die dat harde uiterlijk wat zachter maakt. Medium lang haar met natuurlijke golven en meches zijn aan te raden. De gouden regel? Niet te kort gaan!

8/9 Kapsels Voor Het Diamantvormig Gezicht

9-welk-kapsel-past-het-beste-Het diamantvormig gezicht


Mensen met dit type gezicht moeten hun geweldige kaakbeenderen in de verf zetten. Buiten een pony kan eigenlijk zowat elke haarstijl hierbij perfect. Wees dus gewoon eens avontuurlijk en doe eens iets gek!

9/9 En wat denk jij ervan?

10


Iedere vrouw moet zich comfortabel voelen in haar eigen vel en de juiste haarstijl daarvoor kiezen kan echte wonderen doen. Het jij al eens een haarstijl geprobeerd die echt perfect zat? Welk gezichtstype heb jij en van welke kapsels ben je echt fan? Had je ooit al eens een echte ramp van een haarstijl? Deel je verhaal gerust!
Wat je misschien ook interessant vindt: