Wie in zijn blootje slaapt…
… heeft het mogelijk koud – zou ons eerste antwoord zijn. Maar dat is het dus niet. Volgens een Brits onderzoek hebben ‘naaktslapers’ namelijk een betere relatie.

Van de 1.004 bevraagde Britten, blijkt 57 procent van de naaktslapers zich goed te voelen in zijn/haar relatie en dat is 9 procent meer dan de koppels die in pyjama slapen. De reden daarvoor is heel eenvoudig, aldus een van de ‘proefpersonen’: “Het is zoveel comfortabeler dan in een pyjama of boxershort slapen. Mijn vrouw doet het ook en we zijn dolgelukkig. Het helpt je ontspannen in bed”.
Ook onderzoekster Stephanie Thiers-Ratcliffe meent dat samen in je blootje slapen goed is voor je relatie: “Er zijn verschillende factoren die je relatie kunnen beïnvloeden en daarbij wordt de sfeer in de slaapkamer vaak vergeten. Naakt slapen kan de intimiteit daar verhogen”.

Uit het onderzoek bleek trouwens ook nog dat bepaald ‘bedgedrag’ zeker nefast kan zijn voor de sfeer: zo vindt de helft van de bevraagden dat eten in bed absoluut niet kan, haat 59 procent vuil ondergoed op de grond en wil nog eens 23 procent niet dat zijn partner kousen draagt in bed.
Wat je misschien ook interessant vindt: