Zijn groenten gezond?
Ja, veel groenten zijn erg gezondDat groenten gezond zijn om te eten krijgen we vaak van huis uit al te horen. En terecht. Steeds meer onderzoeken wijzen uit dat het eten van minstens 200g groenten per dag een aanzienlijke gezondheidsverbetering kan opleveren.

Maar wat is er dan zo gezond aan groenten?
De meeste groenten bevatten veel goede voedingsstoffen die de mens nodig heeft voor een gezond leven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vitamines, mineralen en vezels. Deze stoffen helpen het lichaam gezond te houden. Zo zijn vezels goed voor onze stofwisseling, helpen mineralen bij het genezen van ziektes en houden vitamines je gezondheid op peil. Ook helpen ze ziektes te voorkomen.

Naast deze voedingsstoffen zitten er ook veel andere stoffen in groenten die ons beschermen tegen ziektes als kanker. Dit zijn duizenden verschillende stoffen en zijn vaak anti-oxidanten, flavonoïden of carotenoïden.

Op deze website geven we u antwoord op de vraag welke groenten erg gezond voor je zijn, of juist niet echt. Let op: dat de ene groentesoort gezonder lijkt dan de ander zegt niet dat u alleen díe groente moet eten. Variatie is erg belangrijk, omdat de verschillende voedingsstoffen elkaar dan kunnen aanvullen.

Ik eet dagelijks een vitaminepil, dat is toch ook gezond?
Veel mensen denken dat het regelmatig nemen van een vitaminepil dezelfde werking heeft als het eten van 200g groenten per dag. Dit is helaas niet het geval. Lang niet alle voedingsstoffen die in groenten zitten worden ook verwerkt in vitaminepillen. Het is daarom belangrijk dat u de vitaminepil alleen gebruikt als aanvulling op uw normale voedingspatroon. U kunt het bijvoorbeeld gebruiken wanneer u een tekort hebt aan vitamine D. Vitaminepillen met daarin de vitamine D kunnen het tekort dan aanvullen.
Wat je misschien ook interessant vindt: