Dit zijn de beste 10 kapsels voor vrouwen van boven de 50
50 is het nieuwe 30. Natuurlijk doet een kapsel ontzettend veel met je gezicht. Je kunt lijntjes en vormen verbergen en accenturen. En daarom in dit blog: verjongende kapsels voor 50+ dames! Wist je dat een kapsel erg verjongend kan werken? Wanneer je een kapsel hebt die er goed uit ziet en goed past bij jouw gezichtsvorm dan kan deze heel wat jaartjes van je huidige leeftijd afsnoepen.

Als vrouwen de 50 oversteken, wordt het belangrijk dat ze hun persoonlijkheid behouden. Terwijl we allemaal de innerlijke schoonheid realiseren, hebben we nog steeds een elegante uitstraling nodig. Er zijn drie dingen om in gedachten te houden.

  • Laat je persoonlijkheid voor je spreken.
  • Draag waar je blij van wordt.
  • Laat je haar het aanvullen en een statement maken.

Deze tien kapsels flatteren zowel liefhebbers van shortcuts, halflange kapsels of lange lokken. Ze zijn stijlvol, sexy en net zo cool als de huidige generatie zelfbewuste vijftig plus vrouwen. De tien beste kapsels voor vrouwen van nu!

1/10 De Pixie

PIXIE


Deze superkorte pixie heeft, op de korte snit na, niets gemeen met het bekende ‘gemakskapsel’. Deze pixie is zacht, een beetje rommelig, en door de extra lengte bij de oren kun je deze pixie extra stoer stylen of die zachte haren juist lekker vrouwelijk achter je oren steken. Modern, vrouwelijk en veelzijdig, korte kapsels zijn zo mooi voor dames 50+!

2/10 Kort en punky

Dé korte look die bij elk type haar werkt en het beste uit je gezicht haalt! Hij legt de nadruk op je ogen, mond en als je mooie jukbeenderen hebt, is dit een fantastische look voor jou. Ook al is deze shortcut behoorlijk gewaagd, kun je hem zeer vrouwelijk en modern stylen met producten die je haarplukjes niet vet of zwaar, maar wel lekker glanzend omhoog laten staan.

3/10 De bob

Dé definitie van tijdloze stijl! Wordt je haar al wat dunner en ben je het klassieke type? Dan geeft deze bob met zijn A-lijn en de lengte tot net onder de kin je die tijdloze klasse die vijftig plus vrouwen zo fantastisch kunnen uitdragen. Laat de puntjes uitdunnen met een scheermesje voor die moderne look, zo blijft je bob stylish!

4/10 Lob met middenscheiding

p


De lob (long bob) is perfect voor vrouwen boven de vijftig op de top van hun carrière. Deze lob is een kapsel dat vrouwen al decennialang flatteert. Laat de achterkant net iets korter dan de voorkant knippen en lange laagjes rond je gezicht creëren. Zo draag je met deze moderne, volwassen snit bij aan jouw uitstraling als professional met invloed!

5 De wavy lob

5

Nog zo’n lange bob die absoluut iets extra’s doet voor de zelfbewuste vijftig plus vrouw van nu. Met zijn lengte tot aan de sleutelbeenderen en losse, open golven geeft hij een verzorgde coolness aan lang, vol haar. Veel laagjes van verschillende lengte laten knippen en je hebt een volle bos sexy, goedverzorgde zachte krullen.

6 Slag tot aan je sleutelbeenderen

6


Heb je van nature aardig wat slag in je haar? Dan is deze coupe met zijn vele maar onzichtbare laagjes echt iets voor jou. De laagjes zijn subtiel geknipt en geven die zachte, moderne en sophisticated look die vrouwen van boven de vijftig als geen ander kunnen dragen. Niets teveel, precies goed.

7 Schouderlengte

Dit kapsel is echt een uitvinding voor wie van makkelijk houdt. Het stylt zichzelf namelijk zo’n beetje, doordat de haren precies tot op schouderlengte vallen. Beweging, een slagje, een zachte omronding van je gezicht, alles gaat vanzelf bij deze lengte. Wil je je haar van bob naar lang laten groeien? Dit kapsel maakt het mogelijk, zonder te ogen als dat gevreesde ‘tussenstadium’!

8 Lang en stijlvol

8


Ook dit kapsel werkt voor zowel dun, medium als dik haar. Laat je haar met een zeer duidelijke definitie knippen, zo krijgt je kapsel die verzorgde en verfijnde uitstraling, zonder dat je krampachtig jong wilt lijken. Deze snit is niet rommelig, wel lang en legt zo de nadruk op de natuurlijke schoonheid van verzorgde vijftigers.

9 Lange lokken

Volume geeft je gezicht jeugd en vitaliteit. Nieuw inzicht: bij dit kapsel begint het volume niet zozeer bij de haarwortels, maar is geraffineerd aan de onderkant aangebracht. Je haar lijkt er dikker door en die overvloed aan zachte krullen vanaf de onderkant van je gezicht geeft direct die prachtig jeugdige look.

10 Lokken tot aan je middel

10


Lang en prachtig dik haar tot aan je middel, het is niet iedere vrouw gegeven. Groeit jouw haar van nature gezond en glanzend door? Dan kun je dit schitterende kapsel prima hebben! Laat je haar (of natuurlijk het wondermiddel hair-extensions) aan de onderkant flink inknippen voor die lichte, frisse look.
Wat je misschien ook interessant vindt: