Haar verzorging: Alles wat je nodig hebt voor gezond en stralend haar

Om een prachtige haartijl te maken, is haarverzorging van groot belang, en de meeste mensen lukt het niet om met een juiste behandeling en verzorging hun haar in stand te krijgen. In het drukke leven van vandaag wordt ons haar continu onder druk gezet; met chemicaliën, zogenaamde straighteners (eigenlijk strijkijzers voor het haar) en zware haardrogers die ervoor zorgen dat de natuurlijke oliën die in het haar aanwezig zijn, verdwijnen. Voor gezond haar hebben we een kam nodig, shampoo en een conditioner om die ‘kapperslook’ te creëren waar we allemaal naar op zoek zijn. Om de schadelijke effecten tegen te gaan die veroorzaakt worden door onze manier van het behandelen van het haar, dient u altijd een hoge kwaliteit shampoo en conditioner te gebruiken om uw haar te versterken en te voeden, en u dient zich te houden aan een juist voedingsrijk dieet.

Hoe van nature droog haar te voeden

Haar dat van nature droog is lijdt aan een gebrek van talg van de hoofdhuid. Wanneer de natuurlijke bescherming weggevallen is (de hydrolische mantel genoemd) zal de opperhuid nog meer beschadigen door aanvallen van buitenaf en het klimaat (hitte, droogte, koude lucht etc.). Het intercellulaire bindmiddel wordt waterdoorlatend. Door verdamping als gevolg hiervan, verliest het haar het vochtbalans en wordt droog van binnen. Het haar ziet er dan ook ruw, droog en dof uit en is moeilijk te behandelen. De interactieve voedingswaarde in essentiële vette zuren en micronutriënten herstelt de vetachtige barrière zodat het verlies aan vocht wordt tegengehouden waardoor het haar zacht wordt en gaat glanzen zonder het te verzwaren.

Hoe beschadigd en overbehandeld haar te behandelen

Beschadigd haar wordt poreus, grof, moeilijk te kammen, breekbaar. Beschadigd haar is het meest kwetsbaar. Wat ook een reden is van de schade aan het haar: Het is niet voldoende meer om het enkel te voeden met een simpele shampoo en een conditioner. Een grondige diepte behandeling is noodzakelijk. De productenreeks uit de interactieve haar conditioners herstellen beschadigd haarzakjes en de structuur aan de oppervlakte. Het haar zal herstellen, en krijgt de uitstraling, textuur en zachtheid van gezond haar weer terug. Klik hier om deze speciale conditioners te bekijken.

Bescherm haar kleur en de haarzakjes


Het is ondoenlijk om een mooie kleur te hebben zonder gezond mooi haar. Hoe gezonder het haar, des te beter houdt het kleurpigmenten vast en hoe beter beschermd het haar is, des te beter zal het bestand zijn tegen invloeden van buitenaf. Zonder speciale verzorging zal de haarkleur op den duur verdwijnen. Gekleurde lonken worden dof en kunnen zelfs in niet passende kleuren veranderen. Vaak zijn goedkope haarkleuringsmiddelen minder goed dan de wat duurdere. Een goede haarkleur verlengt de intensiteit, diepte van de kleur, helderheid en haar schoonheid door voortdurend de haarzakjes op te peppen waardoor een continue bescherming plaats vindt.

Hoe haaruitval te voorkomen

Stress, vermoeidheid, depressie, seizoens invloeden, een zwangerschap, operaties en overtollig talg kunnen allemaal de oorzaak zijn van haaruitval door het metabolisme te verzwakken en cellen te laten afsterven. De meest relevante factor in dit alles is echter hormonaal. Testosteron en het 5-alfa. De belangrijkste factor in haaruitval bij vrouwen is hormonaal. Testosteron + the enzyme 5-Alpha-reductie betekent een verkorting in de haargoed cyclus. Deze androgene vorm van haaruitval kan zowel voorkomen bij vrouwen in hun 50-er haren als wel mannen vanaf het moment dat zij volwassen worden. De interactieve haar-uitval reeks corrigeert de vijf meest belangrijke zaken die verantwoordelijk zijn voor de hardnekkige of tijdelijke haaruitval, inclusief de hormoon gerelateerde kaalheid. Klik hier om deze anti haaruitval kuren te bekijken.

Hoe roos en een jeukende hoofdhuid tegen te gaan

Roos ontstaat door een zichtbare, massieve afstoting van dode huidcellen van de hoofdhuid. Het wordt veroorzaakt door de versnelde vernieuwing van de opperhuid. In plaats van gemiddeld 28 dagen, vernieuwd deze huid zich in gemiddeld 14 dagen. Roos veroorzaakt vaak jeuk en andere ongemakken. Een goede anti-roos shampoo vertraagt de regeneratie van de cyclus waarbij de cellen zich vernieuwen, waardoor de droge huid tegengegaan wordt en de andere zaken die voor roos zorgen. Het zuivert de hoofdhuid en kalmeert de jeuk. Klik hier voor een overzicht van anti-roos shampoos.

Hoe om te gaan met overtollig talk

Seborrhea (een lichte ontsteking van de hoofdhuid) is het gevolg van een overmatige produktie van talk, wat meestal wordt veroorzaakt door hormonale onevenwichtigheden. Een overdaad aan olie veroorzaakt irritatie van de hoofdhuid en hier vloeien weer andere problemen uit voort: een onaantrekkelijk uiterlijk. Zelfs net gewassen haar ziet er onverzorgd, vlak zwaar en dof uit met een olieachtige gloed. Er is een product dat dit kan verbloemen. De interactieve talg regulatie reeks zorgt er snel voor dat het niveau van de talg afscheiding weer tot een normaal niveau komt.
Wat je misschien ook interessant vindt: