Haartips voor mooi en gezond haar
Hieronder diverse tips voor bepaalde haarsoorten.

Vet Haar Tips

Probeer het niet dagelijks te wassen. De talgklieren zijn overgestimuleerd, waardoor er meer wordt afgescheiden op het haar. Dit zorgt voor een vicieuze cirkel waarbij het haar steeds vetter zal worden..

Een ander probleem van regelmatig wassen is dat de haarwortels wel worden ontdaan van vet, maar de rest van het haar niet en het zal dus droog en breekbaar worden. Gebruik een milde ph-neutrale shampoo en was het haar zonder al teveel over de hoofdhuid te wrijven. Gebruik alleen een conditioner vanuit het midden naar het einde van het haar, in plaats van de haarwortels ook goed mee te nemen.

Let op je dieet. Vette voedingsmiddelen kunnen bijdragen aan een vette (hoofd)huid. Het beste kan je, op de dagen dat je thuis bent, je haar een dag rust gunnen en niet wassen. Probeer ook eens een shampoo voor kinderen te gebruiken, aangezien deze vaak milder zijn voor vet haar.

Droog Haar Tips


Droog, ruw en broos haar zal vanuit binnenuit gevoed moeten worden; Een conditioner die het haar enkel schoonmaakt en in model brengt zal niet werken. Gebruik een intensieve vochtinbrengende shampoo die schoonmaakt zonder extra veel te hoeven schrubben (dat zal je haar juist meer beschadigen), gevolgd door een conditioner op basis van hete olie. Hitte opent de opperhuid van het haar zodat de vochtinbrengende bestanddelen kunnen binnendringen, waardoor het een natuurlijke beweging stimuleert. Haarmousse op droog haar laat het er mat uitzien; Laat het drogen met een haardroger en gebruik een lotion voor de versteviging.

Krullend Haar Tips

Houd je haar goed in conditie met een goed vochtinbrengend product. De haarstijl is ook belangrijk. Als je haar voorzien is van erg veel krullen dan wil je niet teveel lagen. Zorg ervoor dat je een paar lange lokken hebt zodat je haar kan blijven bewegen. Gebruik altijd een luchtverdeler als je een haardroger gebruikt zodat niet alle volume uit je haar verdwijnt.

Grijs Haar Tips

Als je alleen een beetje grijs haar hebt, dant kan je een semi-permanente kleur gebruiken die je tijdens het wassen opbrengt (deze blijft zichtbaar voor zes tot acht wasbeurten) om de grijze haren te camoufleren. Wanneer je meer dan 30 procent aan grijs haar hebt, dan zal een quasi kleur het grijs dekken, terwijl het natuurlijk blijft overkomen. Wanneer je op verschillende plekken grijs wordt, dan zal een meer permanente tint of folie techniek uitkomst bieden. Hierbij worden haarlokken naar de bovenkant en op de kruin verschoven en een semi-permanente kleur zal worden aangebracht op de rest van het haar. Dit is de enige manier om het grijs te verbloemen en zorgt voor een warme en diepte aanzicht in het haar.

Nieuwe moeders (na de geboorte) merken vaak op dat hun haar vaak dunner is geworden, voornamelijk rond de kruin. Dit is normaal en men hoeft zich hier geen zorgen over te maken. Stress kan trouwens ook leiden tot haarverlies. Maar uiteindelijk zal je haar weer worden zoals het was. In de tussentijd kan je voor dun haar de volgende tips gebruiken:

Volume In Het Haar Tips

Het is essentieel dat je goed geknipt is waarbij een lengte geadviseerd wordt die net onder de kin komt en er geknipt is in verschillende lagen. Kleur verbetering kan tevens helpen om de illusie te kweken van een groter volume. De techniek van het drogen met een haardroger is erg belangrijk. Begin vanuit de kruin en neem lange slepende stukken. Gebruik een wijde borstel parallel aan de haarlijn en til het haar omhoog richting de kroon, buig dit lichtjes tot de haarwortel zodat je de rest gemakkelijk in stijl kan brengen. Gebruik een paar Velcro rollers rondom de kruin wanneer het haar nog warm is van het föhnen; dit kan een toevoeging zijn voor het omhoog brengen. Breng de rollers in, bespuit het met haarlak en laat het voor vijf minuten drogen alvorens je het op de reguliere wijze verder droogt.

Haar Kleur Tips


Hoe meer haar je kleurt, des te meer zal de uitgroei zichtbaar worden, zeker in het geval van een blonde kleur. En… hoe meer kleur je gebruikt, des te groter zal de schade zijn. Zoek voor die blonde look enkele juist gekozen lokken, waarbij je de lichtere kleuren dichter bij het gezicht plaatst. Dit geeft een meer natuurlijk gezicht zonder overduidelijke uitgroei. Wanneer je je haar licht kleurt, bedenk dat je haar altijd anders zal zijn dan de kleur die op de verpakking vermeld is dus wanneer je bijvoorbeeld donker bruin haar wilt hebben, kies dan voor een medium bruine kleurstelling.

Haar Producten Tips

Styling producten zoals serum bevatten siloconen, die het haar opbouwen en regelmatige verschoning vereisen. Mits mogelijk, laat je haar in de natuurlijke stijl zonder gebruik te maken van dit soort producten zodat je haar kan rusten. Verander regelmatig van shampoo, zeker wanneer je een rijk inbrengende vocht variant gebruikt. Probeer ook te veranderen naar mildere ph gebalanceerde shampoos.

Haargroei Tips

Er is geen manier om je haar sneller te laten groeien maar je kan het wel in goede gezondheid houden. Regelmatig trimmen elke zes tot acht weken zorgt dat dunne uiteinden er normaal blijven uitzien. Let op je dieet: Zorg ervoor dat je voldoende vitaminen (vooral B12) en mineralen binnen krijgt, en ijzer.

Gespleten Punten Tips

Zodra je haar eenmaal gespleten is, is de schade al geleden en is deze niet meer terug te draaien. Het enige wat dan nog rest is om de dode punten af te knippen. Om dit te voorkomen: Verzorg het, houd het soepel en breng regelmatig voldoende vocht in. Gebruik altijd een conditioner die je niet hoeft uit te wassen.

Je haar föhnen kan het beschadigen, dus gebruik altijd een voorzetstuk op je haardroger. Wanneer de schade reeds is geleden, kan een serum helpen. Door deze aan te brengen op de gespleten punten kan het helpen om deze punten te verbloemen en zal het haar beschermen tegen hitte afkomstig van bijvoorbeeld hitte rollers en krultangen. Maar de enige echte oplossing blijft de uiteinden af te knippen.

Dun Haar Tips

Dun haar kan makkelijk verhuld worden door een echt goede knipbeurt. De natuurlijke stijl is weer terug in de mode dus ga voor een stijl dat past bij jouw haar type en je gezichtsvorm in plaats van een kapsel te kiezen welke helemaal niet natuurlijk over komt.

Kies een stijl die niet te lang is en gevormd is in de nek. Er zijn verschillende producten op de markt die je kunnen helpen. Een shampoo waarmee het haar dikker wordt werkt bijvoorbeeld goed en kan het haar ook beter in vorm houden (en een vorm te geven). Een semi-permanente kleur welke ingewassen kan worden kan je ook een gevoel geven dat het haar wat dikker is. Voorzichtig föhnen met een lotion zorgt ervoor dat het haar minder statisch wordt.

Een Haarstijl Vinden Tips

Een foto nemen is een goed idee als je een stijl in gedachten hebt, maar je kan ook de kapper vragen om een suggestie te doen. Geef in dat geval zoveel mogelijk informatie, zoals hoeveel tijd je normaal gesproken aan je haar besteed en wat je denkt wat je hier maximaal aan tijd aan kan besteden. Meestal wanneer je een smal gezicht hebt, dan zal een stijl met wat meer volume het goed doen. Wanneer je gezicht redelijk rond is, dan zal een zachte textuur het goed doen.

Wanneer je een nieuw uiterlijk zoekt probeer dan eens te experimenteren met je pony! Slingerige franjes lijken goed voor de meeste gezichtsvormen. Wanneer je altijd een pony hebt, probeer het dan eens met gel naar achteren te dragen of draag / draai het naar één kant toe. Je zal verstelt staan hoe dit je uiterlijk zal veranderen!

Is je haar te dik? Vraag je kapper of het dan wat uit te dunnen. Het zal wat meer textuur en vorm aan je haar toevoegen zonder al teveel drastische wijzigingen aan de lengte of de stijl.

Lang, stijl haar zal profiteren tijdens het drogen van een brede borstel. Gebruik het geconcentreerde spuitstuk dicht bij de borstel en maak alles af met een glans gevende spray om het geheel mooi glanzend te krijgen.

Onthoud, het is niet nodig om de lengte van je haar te verkorten wanneer je met laagjes werkt. Lagen maken de stijl meer bewegend en interessant. Lang haar ziet er juist fantastisch uit met enkele subtiele lagen, en als je de lagen knipt zodat er wat extra hoogte ontstaat, ziet het haar er direct al uit alsof er meer volume in zit.

Wanneer je het moderne, creatieve type bent, dan is er geen twijfel over mogelijk: Vele en vele producten staan er op je te wachten om uitgeprobeerd te worden. Maar onthoud, je haar heeft er het meeste voordeel bij wanneer het van tijd tot tijd wat rust krijgt. Dus de volgende keer wanneer er een gat zit in je sociale agenda, probeer eens een ‘ontgiftingsmiddel’ voor je haar om alle producten die er nog inzitten te verwijderen. Hierna gebruik je een goede conditioner en geniet van je natuurlijke stijl. Wie weet bevalt dit je wel beter!

Gekleurde haarlokken zijn waarschijnlijk de beste manier om je haar weer op te laten leven. Ga voor veel erg kleine lokken voor het meest subtiele effect. Voor de keuze van de kleur: Vraag je kapper om advies. De overheersende kleur zal afhangen van verschillende factoren, zoals de originele haarkleur en de haarconditie enz. Je kapper zal je hierin goed kunnen adviseren.
Wat je misschien ook interessant vindt: