8 Styling tips voor kort haar

Kort haar kan erg aantrekkelijk zijn, mits je er maar aandacht aan blijft geven.

Sommige mensen kiezen voor kort haar omdat het gemakkelijk is, en doen er vervolgens qua styling weinig meer of helemaal niets meer aan. Soms omdat ze het te druk hebben, soms omdat ze er gewoon geen zin in hebben en soms omdat ze niet weten dat er heel veel leuke manieren zijn om het korte kapsel eens een keer anders te stylen. Er is heel veel mogelijk, als je maar weet hoe het moet.

1 – Kort kapsel met glad steil haar


Voor dit cleane effect is het haar vanuit een diagonale zijscheiding geföhnd met een grove ronde borstel. Een beetje soft gloss product zorgt voor een mooie diepe glans.

2 – Kort haar met kuif


Deze gedurfde look is tot stand gekomen met behulp van een krultang van ongeveer 2,5 cm doorsnede. Vanuit de zijscheiding zijn hier de langere bovenlagen en de lok omheen gedraaid. Bij de aanzet is het haar licht tegengekamd voor extra stevigheid. De krullen zijn gefixeerd met een stevige haarlak, waarna ze nog even zijn doorgekamd met een grove kam.

3 – Kort haar met pony


Hierbij komt de nauwkeurig geknipte coupe perfect tot zijn recht! Door het haar is wat molding mud verwerkt met een gemiddelde stevigheid. Daarna is het glad gestyld, waarbij de lok schuin naar voren is gekamd.

4 – Kort haar met volume boven op het hoofd


Een stevige molding clay is een must voor deze stylingvariant! Over het haar is een ruime hoeveelheid van dit product verdeeld, waarna het met een draaiende beweging in het haar is gemasseerd. Hierdoor ontstaat een eigenwijze en nonchalante look.

5 – Kort, blond haar


Voor deze variant is het haar naar voren gestyld met een zachte zijdepommade, die over de bovenste laag van het haar heen is gelegd. Zo wordt deze minder ‘springerig’ en ontstaat een stoer maar toch zacht en vrouwelijk effect.

6 – Kort blond haar met kuifje


Bij deze gedurfde look zijn de verschillende lengten in het haar heel goed te zien. Eerst is het haar naar achteren geföhnd. Daarna is wat wax in de punten gedaan en wordt het haar enigszins naar voren gestileerd.

7 – Kort kroeshaar, blond geverfd


Na het wassen is in het haar een speciaal stylingproduct voor compacte krullen aangebracht, evenals een verzachtend zijdeproduct. Het haar werd aan de lucht gedroogd, daarna zijn de afrokrullen met de vingers uitgewerkt.

8 – Kroeshaar met kuif


Bij kroeshaar is een beetje serum al voldoende om met je handen een fantastisch resultaat te creëren. Aan de achterzijde is het met de vingers bij elkaar gehaald en vastgestoken. Zo ontstaat een klassieke rockkuif met de wollige structuur van folklore.”

DEEL DIT ARTIKEL OP:

Wat je misschien ook interessant vindt: