Je iPhone is superkwetsbaar voor hacking dus update hem nu meteen!
iPhone komt regelmatig met nieuwe updates en lang niet iedereen staat te springen deze updates te installeren. Wacht jij ook altijd dagen, weken of zelfs maanden voor je de nieuwe update voor je iPhone installeert? Lees dan in dit artikel waarom dit alles behalve verstandig is.

iphone-500291_640

Een iPhone met verouderde software: gemakkelijk te hacken

Het is al langer bekend dat een iPhone met verouderde software kwetsbaarder is voor hackers dan een iPhone met software die helemaal bijgewerkt is op het gebied van updates, maar nu blijkt dat dit erger is dan voorheen gedacht. Zo verschenen er in de internationale media enkele dagen geleden verontrustende nieuwsberichten over een Israelisch bedrijf, NSO Group, dat software verkoopt om overheden toegang te geven tot iPhones met verouderde software. Met de software zou het doodeenvoudig zijn om in een iPhone in te breken en alle berichten, e-mails, contactgegevens en belgegevens in te zien. Het enige wat de gebruiker hoeft te doen is het klikken op een link, waarna de iPhone direct geopend wordt om helemaal door te lichten.

Apple reageert met nieuwe update

Niet alleen gebruikers van de iPhone, maar ook Apple is flink geschrokken van de berichtgeving over de nieuwe hacking software voor overheden. Omdat het natuurlijk niet de bedoeling is dat bepaalde instanties en bedrijven zomaar toegang krijgen tot ieders iPhone, heeft het bedrijf een nieuwe iPhone update gelanceerd. Deze update moet jouw iPhone beschermen tegen de software van NSO Group, zodat er niet ingebroken kan worden in je telefoon. Alle kwetsbaarheden waar de software op inspeelt bij het kraken van je telefoon, zijn door Apple aangepakt. Dit betekent dat het niet meer mogelijk is om in te breken in je telefoon, als je de nieuwste update maar installeert.

Je hebt misschien geen zin om je telefoon weer even aan de kant te leggen om de update te installeren, maar dit kun je toch beter wel doen. Door even tijd te steken in het installeren van de update, bescherm je jouw telefoon namelijk tegen indringers met goede en slechte bedoelingen. Al gaat het om overheden die in jouw telefoon kunnen komen: natuurlijk wil je je toestel beschermen tegen indringers die niets met jouw gegevens te maken hebben. Door de nieuwe update van de iPhone te installeren, hoef je je hier in ieder geval geen zorgen meer om te maken.
Wat je misschien ook interessant vindt: