Van 20 tot 50: 12 perfecte kapsels voor vrouwen van alle leeftijden
Het is niet meer dan logisch dat bepaalde kapsels niet voor elke leeftijd geschikt zijn maar wist je dat je met kort haar altijd weg kan komen? Bijvoorbeeld met deze kapsels.

Je kent het vast wel: je bent al een hele tijd voorzichtig bezig met je haar te laten groeien tot de perfecte lengte. En dan plots beslis je impulsief om het allemaal kort te knippen. Twee seconden later? Dan begin je al terug te dromen van lang haar. Het is een situatie die elke vrouw al wel eens heeft meegemaakt of die op zijn minst herkenbaar in de oren klinkt.

Vandaag is het dan ook tijd om die vicieuze cirkel een halt toe te roepen. Hier zijn enkele stijlen die bewijzen dat kort haar op elke leeftijd een echte winnaar kan zijn.

Als twintiger

20


Een vrouw die in de twintig is? Dat is de perfecte tijd om een beetje te experimenteren met kapsels en je eigen unieke stijl te ontwikkelen. Durf dan ook eens echt er volledig voor te gaan. Een asymmetrisch kapsel, ongewone haarkleuren, provocatief de zijkanten scheren of gewoon extreem kort haar: voor jonge vrouwen zijn de opties eindeloos. Je moet enkel durven de kans te nemen wanneer het kan!

Als dertiger

30


Een perfecte haarstijl voor een vrouw die in de dertig is? Dat is een stijl die gemakkelijk bij te houden is en waar er niet al te veel werk in gestoken moet worden. Op deze leeftijd is het hoe dan ook beter om weg te blijven van te felle kleuren. Vrouwen met delicate vormen opteren best voor een korte, jongensachtige haarstijl. Vrouwen die genieten van dik, verzorgd haar zullen zeker en vast hun voordeel halen uit lange, rechte stijlen. Stylisten adviseren overigens ook om je haarstijl in deze leeftijdscategorie zeker niet drastisch te veranderen maar eerder gradueel.

Als veertiger

40


Na de veertig zien we een trend van vrouwen die er met alle moeite van de wereld proberen jonger uit te zien. Nochtans is één van de beste manieren om net dat effect te bereiken spelen met je kapsel. Om dit mogelijk te maken is de juiste keuze van kapsel dan ook van cruciaal belang. Daarbij is het aan te raden te kiezen voor een kapsel die zo goed als geen styling nodig heeft: complexe creaties kunnen al heel erg snel enkele jaren toevoegen aan jouw uiterlijk. Tracht ook rechte lijnen te vermijden. De beste haarstijlen voor deze leeftijdscategorie? Dat zijn ongetwijfeld de haarstijlen die een tikje casual zijn. Waarom vraag je je af? Simpel: een dergelijke stijl zal het volume van je kapsel vergroten.

Als vijftiger

50


Een goede haarstijl als vijftiger? Daarbij raden stylisten aan om vooral weg te blijven van te lang haar, te kort haar en haarstijlen die te casual zijn. Een goede tip om je haar voldoende volume te geven is om kleurschakeringen te gebruiken en je haar licht golvend te maken. Kleurschakeringen vallen altijd te verkiezen boven één kleur. Mediumlang haar hoort ook gestyleerd te worden in lichte golven terwijl korte kapsels volume horen te hebben.
Wat je misschien ook interessant vindt: