Korte kapsels voor vrouwen boven de 50
Wanneer je wat ouder begint te worden is het vaak ook wel zo handig een nieuwe haarstijl aan te nemen. Eentje die beter bij je leeftijd past. Hier zijn 9 leuke haarstijlen die daar geknipt voor zijn!

Wanneer je als vrouw een jaartje ouder begint te worden is het vaak noodzakelijk om zowel onze kledingstijl als look een beetje aan te passen. Een stijl die onze leeftijd wat beter reflecteert. Lang, golvend haar of levendige krullen zijn ontzettend leuk als je 20 of 30 bent maar na een tijd wordt voor dat haar zorgen toch eerder een last. Een last die bovendien er voor kan zorgen dat je er net ouder begint uit te zien. Welke haarstijlen zijn er dan wel weinig werk maar toch stijlvol voor vrouwen boven de 50? We hebben er een aantal voor je kunnen verzamelen.

Korte kapsels voor vrouwen boven de 50

Een korte Pixie

1


Coco Chanel sprak ooit de wijze woorden dat een vrouw die beslist voor kort haar te gaan op het punt staat haar leven te veranderen. Ben jij klaar voor die verandering? Voel je je avontuurlijk en ben je niet te beroerd om een risico dat jouw leven kan veranderen aan te gaan? Een korte pixie is dan de ideale, korte haarstijl die aan de wereld niet alleen jouw leeftijd toont maar ook zegt: ik heb stijl.

Kort, gevlochten haar

2


Geen trek in die haren knippen maar toch op zoek naar een korte stijl die jouw door de warme zomerdagen sleurt? Dan is deze haarstijl absoluut helemaal je ding. Een korte, gevlochten coupe die met één beweging terug lang, golvend haar kan worden.

Kort met een zijmeet!

Moeders die een chique stijl willen aanhouden en mee zijn met de trends in de industrie opteren het best voor deze haarstijl. Het complimenteert zo goed als elke gezichtsvorm en kleurtoon en bovendien ontzettend gemakkelijk te onderhouden. Alles wat je nodig hebt is een stijltang en een ronde borstel.

De asymmetrische bob

De asymmetrische bob is de perfecte keuze voor stijlvolle oudere vrouwen met sterke gezichtskenmerken die niet bang zijn om deze ten volle uit te spelen. Als je de focus wilt leggen op jouw kaaklijn of andere opvallende kenmerken dan is deze asymmetrische bob de beste keuze voor jou.

De alternatieve bob

5


Wanneer mensen denken aan de bob dan worden deze vaak geassocieerd met oudere vrouwen. De waarheid is echter dat een bob ook perfect tijdloos en genderloos kan zijn. Zie maar even naar sterren als Jennifer Lawrence of Lauren Conrad. Met deze bob doe je zo enkele jaren van je uiterlijk.

Golvend, kort haar

6


Het is niet omdat je gaat voor een korte haarstijl dat je geen golven kunt rocken. Sterker zelfs: bij een korte haarstijl ziet dat golvend haar er net nog beter uit. Komt nog eens bij dat het heel wat tijd, kosten en moeite bespaart!

Schattige en elegante Pixie voor oudere vrouwen

7


Zijn er eerste grijze haren al te zien en ben je niet bang dat te tonen? Dan zit je zonder enige twijfel goed bij deze korte, chique en elegante haarstijlen.

De korte, geschokte Pixie

8


Vandaag de dag gaan de meeste vrouwen voor een verfijnde Pixie. Daarbij vergeten ze jammer genoeg dat de Pixie waar een kantje van is vaak aantrekkelijker is. Een echte fan van die “net uit bed” look? Dan is deze haarstijl volledig jouw ding!

Super korte haarstijlen voor vrouwen

9


Deze haarstijlen zijn echt kort te noemen maar niettemin zeer stijlvol. De oudere vrouw kan deze zonder moeite aanmeten. Bovendien is er voor deze haarstijl zo goed als geen werk nodig. Ideaal toch!
Wat je misschien ook interessant vindt: