Verzorging van de normale huid: zo blijft je huid lang mooi en jong
De normale huid heeft een normale structuur met fijne poriën, is niet schilferig, niet droog en niet vet en laat zich makkelijker verzorgen dan elk ander huidtype.

Juist doordat deze huid weinig problemen oplevert, ‘vergeten’ veel vrouwen dat ook dit huidtype verzorging nodig heeft. Niet doen! Zonder goede verzorging veroudert je huid sneller, en is je mooie velletje al snel niet meer zo vanzelfsprekend. Lees hier alles over de normale huid en hoe je haar langdurig gezond, glad en mooi houdt!

Een normale huid is een geschenk. Ze heeft geen tot weinig last van mee-eters en pukkeltjes in de puberteit, heeft een goede structuur en dikte en glanst mooi zonder overmatig te glimmen. Je houdt haar makkelijk mooi; haal ’s ochtends de restjes talg en zweet van je gezicht, en verwijder ’s avonds vuil en make-up. Met een goede gezichtsreiniger en dag –en nachtcrème kom je een heel eind! Toch vergeten veel vrouwen met een normale huid dit ritueel. Niet zo verstandig, want nachtjes uit, restjes make-up en verkeerde voedingsgewoonten laten sluipend hun sporen in je huid na. Om jouw huidtype te beschermen tegen (vroegtijdige) veroudering, lach- en fronsrimpeltjes, huidverslapping en teintvervaging kun je het volgende doen:

Verzorging van de normale huid: zo blijft je huid lang mooi en jong!

20 – 30 jaar:

Je huid ziet er waarschijnlijk nog gezond en vitaal uit. Maar pas op, de aanmaak van collageen en elastine (beiden verantwoordelijk voor de stevigheid van je huid) vermindert en je huid herstelt zich minder snel dan voorheen. Ze vraagt om reiniging, maar vooral om hydratatie! Vuildeeltjes, make-up, vet en talg, maar ook roken en het drinken van alcohol zorgen voor verstopte poriën, een uitgedroogde huid, een grauwe teint, pukkeltjes en andere onregelmatigheden. Ook creëer je door het nalaten van reinigen en verzorgen een ideaal klimaat voor rimpels! Reinig je gezicht daarom ’s ochtends en ’s avonds met een reinigingsmelk of cleanser en gebruik een hydraterende dag –en nachtcrème.

Tip: Zorg dat je regelmatig (en zeker na een nachtje stappen!) je water –en vitaminevoorraad aanvult! Daardoor worden afvalstoffen in je lichaam sneller afgevoerd en blijft je huid mooi glad en gezond.

30 – 40 jaar:

Je huidcellen in de opperhuid vernieuwen zich vanaf je dertigste minder snel, en de eerste (kleine) rimpeltjes ontstaan. Deze kun je natuurlijk te lijf gaan met een dosis Botox, maar beter is het om je beautyrituelen af te stemmen op je huid. Blijf je huid reinigen, ’s ochtends en ’s avonds, en verwen haar met een hydraterende crème. Ook is dit de tijd om te starten met een oogcontourcrème; die geeft de tere huid rond je ogen een boost, waardoor de bekende kraaienpootjes minder kans krijgen en je een open blik houdt.

Tip: Kies een crème die de aanmaak van collageen stimuleert. Veel van deze crèmes bevatten vitamine E, lipiden (vetten) en peptiden (vochtbinder) die je huid herstellen en beschermen tegen veroudering.

40 jaar en ouder:

De huid verliest aan vet en vocht, het bindweefsel in de huid verliest stevigheid, en ook de collageenproductie daalt. De eerste diepe rimpels worden zichtbaar, de huid rondom de kaaklijn en ogen kan geleidelijk verslappen en sommige vrouwen krijgen last van pigmentvlekjes. Om deze effecten tegen te gaan is het raadzaam om zachte reinigingsproducten voor de oudere huid te gebruiken. Daarnaast is een hydraterende crème nodig die de aanmaak van nieuwe cellen en collageen stimuleert en het weefsel ondersteunt.

Tip: Check je crème op ingrediënten als het co-enzym Q10 (vermindert rimpels en helpt nieuwe rimpelvorming voorkomen), vitaminen E en C (ondersteunt de huidvernieuwing en versteviging), peptiden en lipiden.

Alle leeftijden!

Je huid blijft langer mooi door een regelmatige levensstijl met gezond eten aan te houden. Vitaminen beschermen niet alleen je immuunsysteem, maar zorgen ook voor een gezonde huid. Beweging bevordert bloedcirculatie waardoor je huid zuurstof kan opnemen en afvalstoffen kan afvoeren! Het fijnste advies: Slaap lekker! In de nacht herstelt je huid zichzelf en doet ze energie op voor de volgende dagen, maanden en jaren.
Wat je misschien ook interessant vindt: