Kapsels Voor Dames 40+ 2019 – 10 kapsels die vrouwen van boven de 40 kost wat kost moeten vermijden

De mooie jaren van toen je twintig was en ieder kapsel goed stond zijn voorbij. Platinablond of misschien ‘The Rachel’, het beroemde kapsel van Friends actrice Jennifer Aniston. We hebben ze allemaal voorbij zien komen. De haarstijlen voor vrouwen boven de veertig zijn wat meer gelimiteerd maar dit houdt echter niet in dat je alleen maar saaie kapels kunt nemen.

Er zijn veel hippe haarstijlen voor vrouwen boven de veertig; van lang tot kort en aller er tussen in. Een verkeerde kleur of kapsel kan je zomaar tien jaar ouder laten lijken. Dat willen we natuurlijk absoluut vermijden. Diverse haarstylisten hebben ons enkele tips gegeven die we voor jullie op een rijtje hebben gezet. Tijd voor happy new hair!

1/10 Hair don’t: ashy kleuren

01111
As kleuren zijn ontzettend leuk als je in de twintig bent maar nu je een stukje ouder en wijzer bent is het tijd voor iets nieuws. Stylist David Kastin geeft aan dat veel vrouwen vasthouden aan één kleur haar en de kleur niet mee laten veranderen naar mate we ouder worden. Askleurig haar heeft koele ondertonen waardoor het vaak grijs kan ogen. Bovendien kunnen de koelere tonen je er bleek uit laten zien zoals hier te zien bij actrice Cynthia Nixon.

2/10 Hair do: warme tonen


Een kapsel met warme tonen is het beste voor vrouwen van 40+, ze zorgen voor een levendige en jeugdige uitstraling zegt Kastin. Wie wil dat nou niet? Het is eenvoudig om de stap naar een warme kleur te nemen. Ga bijvoorbeeld voor een blonde coupe met warme gouden ondertonen zoals Naomi Watts. Je kan natuurlijk ook gaan voor een warme rode of bruine kleur. Laat je stylist weten dat je voor een warme ondertoon gaat.

3/10 Hair don’t: Rapunzel lengte


Natuurlijk zijn er uitzonderingen op de regel zoals te zien bij Demi Moore. Voor veel vrouwen die wat ouder zijn maakt een lang kapsel je juist ouder ogen. Het is belangrijk te letten op de vorm van je gezicht en het textuur van je haar. Een rond gezicht kan een wat langer kapsel prima hebben.

4/10 Hair do: medium of kortere lengte


Het lijkt vaak of alleen ‘oudere’ vrouwen voor een kort kapsel gaan maar het is een poging waard. Als langer haar je gezicht verbergt kan een kort kapsel je een mini face lift geven. Het is belangrijk weg te blijven bij de stereotype oma kapsels en te gaan voor iets fris en moderns zoals Halle Berry.

5/10 Hair don’t: complexe kapsels


Er is natuurlijk niks mis met een complex kapsel maar volgens hairstylist Kastin is het belangrijk om een kapsel te nemen dat je thuis ook makkelijk kunt stijlen. Een ingewikkeld kapsel kost vaak tijd en dat heeft niet iedereen. Mocht je tijd overhebben en een tovenaar zijn met de stijltang ga dan voor een a-symmetrisch kapsel als Jenna Elfman.

6/10 Hair do: kapsel dat weinig styling nodig heeft


Met een simpel kapsel met wat laagjes kun je bijna niet de mist in gaan. Even snel föhnen en het zit vaak al in model. Ga voor een kapsel dat goed past bij de haar textuur en lifestyle. Als je weinig tijd hebt in de ochtend om iets met je haar te doen is het geen goed idee een ingewikkeld kapsel te nemen. Een goede stylist zal je hierover advies kunnen geven. Zo kun je er iedere dag uitzien alsof je net van de kapper komt!

7/10 Hair don’t: vlechtjes en hoge paardenstaarten


Er is een bekend gezegde onder stylisten: Als je oud genoeg bent om de trend de eerste keer meegemaakt te hebben is het geen goed idee om bij de tweede ronde mee te doen.” Vlechtjes en paardenstaarten kunnen af en toe best werken zoals te zien is bij Christina Applegate. Helaas is dit niet altijd het geval en ziet het eruit als je terug wilt naar je glorie jaren. Het is oké om veertig te zijn en er volwassener uit te zien dan tijdens je tienerjaren.

8/10 Hair do: opgestoken


Het los opgestoken haar doet Reese Witherspoon zeker niet oud lijken. Een losse lage knot of een chignon is een goede optie voor een speciale gelegenheid of op dagen dat je er gewoon chic uit wilt zien.

9/10 Hair don’t: stijf opgestoken


Salma Hayek is prachtig maar deze look doet haar ouder lijken dan ze is. Probeer te veel haarspray te vermijden om een ouderwets granny kapsel te voorkomen.

10/10 Hair do: golven


Sarah Jessica Parker is de koningin van sexy haar met haar lose golvende lokken. Parker en ook Jennifer Aniston bewijzen dat je boven de veertig heus niet al je haar af hoeft te knippen of in een strakke knot hoeft te dragen.

DEEL DIT ARTIKEL OP:

Wat je misschien ook interessant vindt: