18 carrièrekeuzes die door de meeste mensen onterecht genegeerd worden
Veel studenten hebben een duidelijk idee over hun toekomst als ze een studie gaan doen. Ze studeren bijvoorbeeld om arts te worden, of geschiedenisleraar, of bouwkundige. Voor anderen is het niet zo duidelijk. Je wilt misschien medicijnen studeren, zonder dat je arts wilt worden. Of je houdt van wiskundige berekeningen, maar de baan wiskundeleraar trekt je niet. Ook zijn er studenten die geen idee hebben wat ze met hun toekomst willen. Gelukkig zijn er veel leuke banen waarvan de meeste studenten niet eens weten dat ze bestaan.

Hier volgen achttien mogelijkheden om carrière te maken waar je misschien nooit van gehoord had. En het zijn niet de slechtst betaalde banen. De gegevens over mogelijke verdiensten zijn afkomstig van het US Bureau of Labor Statistics en gebaseerd op de situatie in Amerika.

1. Luchtverkeersleider

Gemiddeld jaarsalaris: $118,780. Het is even flink doorzetten om de pittige studie te halen, maar dan heb je ook een topbaan. Als luchtverkeersleider ben je verantwoordelijk voor de veiligheid bij start en landing van vluchten. Belangrijk zijn samenwerking en focus.
Luchtverkeersleider
Wat je misschien ook interessant vindt: