Met deze 7 ongebruikelijke fouten in je CV kun je elke baan op je buik schrijven
Op de arbeidsmarkt vandaag de dag kan een goed CV je kansen maken of kraken. Het is dan ook ontstellend hoe veel vergissingen mensen nog maken op dat CV. Hier zijn de meest voorkomende!

Een goede eerste indruk maken op een toekomstige potentiële werkgever is een cruciaal gegeven. Het grote belang van een CV valt dan ook echt niet te onderschatten. Werkgevers moeten een CV maar enkele seconden bekijken en ze hebben al een indruk van wie jij bent en of jij wel een plaats hebt binnen hun bedrijf. Het is dan ook van het grootste belang er echt werk van te maken. Helaas denken we maar al te vaak dat we weten wat een goed CV is, maar is dat wel zo? Hier zijn de zeven grootste fouten die mensen maken op hun CV.

1/7 Belachelijke beweringen

entrepreneur-593358_640


Het echte leven is geen televisieprogramma. Maak dus geen claims die niet correct zijn en niet bewezen kunnen worden zoals dat jij “de beste ter wereld bent”. Leg de nadruk op zaken die je kan bewijzen en al echt gedaan hebt.

2/7 Het woordenspel

1


In een poging op opgepikt te worden hebben heel veel werkzoekenden de neiging sleutelwoorden op hun CV te zetten waarvan ze denken dat deze een goede indruk geven. Het gevaar is echter dat hier heel snel in overdreven wordt wat je CV een droge uitstraling geeft. Bovendien trapt hier geen enkele ervaren werkgever in. Maak je CV dus gewoon leesbaar zonder moeilijk te willen doen.

3/7 Slechte Lay-out

cv


Het klinkt logisch en toch doen nog altijd ontzettend veel mensen het verkeerd: zorg ervoor dat je je CV opstuurt met een programma dat universeel gebruikt wordt zoals Word. Geen enkele werkgever zal je aannemen als ze eerst nog een ander programma moeten downloaden om je CV te openen.

4/7 De naamgeving

startup-594090_640


Werkgevers kunnen voor één en dezelfde functie met gemak een paar dozijn CV’s binnen krijgen. Maak het dan ook niet nodeloos moeilijk en geef je CV als titel gewoon je naam plus CV mee.

5/7 Geen research doen

tie-690084_640


Ken je wel iets van het bedrijf waarvoor je solliciteert? Ken je de doelstellingen, de cultuur? Zo niet, waarom solliciteer je dan? Zorg er dus voor dat je echt een antwoord op die vragen kunt geven.

6/7 Salaris indicatie

meeting-room-730679_640


Veel applicanten denken dat het een goed idee is om hun vorige salaris op hun CV te zetten. Dit geeft niet alleen een slechte indruk maar je loopt het risico minder te krijgen dan ze wouden geven als dat cijfer lager ligt.

7/7 Een idioot e-mailadres

home-office-336377_640


Iedereen heeft wel eens een e-mailadres gehad met een gekke naam. Het is echter echt niet ok om dit te gebruiken op je CV. Hou dat funkykip@hotmail.com adres maar vooral voor jezelf.
Wat je misschien ook interessant vindt: