4 zaken die je rijken nooit zult horen zeggen
Er zijn heel wat verschillen tussen de mentaliteit van de rijken en die van de middenklasse. Ongetwijfeld één van die verschillen? Hoe ze over bepaalde zaken spreken. Hier zijn vier voorbeelden!

Als je wat tijd doorbrengt bij rijken en mensen van de middenklasse kan het een ervaring zijn die je heel wat bijleert. Zo zijn er opvallende verschillen in hoe de twee groepen praten. De middenklasse heeft bijvoorbeeld de neiging om een negatieve houding tegen geld aan te nemen. Wanneer het gaat om veel geld verdienen geloven ze in de regel ook dat het hen niet zal overkomen.
Een totaal andere ervaring dan wanneer je met de self-made rijken van deze wereld spreekt. Zij geloven erin dat alles mogelijk is en hebben een positieve houding tegenover geld. Hier zijn vier dingen die de rijken nooit zullen zeggen, en als de middenklasse ermee zou kunnen stoppen, dan zouden zij misschien ook wel rijker kunnen worden.

1/4 Ik vind geen geld voor mijn idee

automobile-1835238_640


Het moet zowat het vaakst gehoorde argument zijn van jonge ondernemers en uitvinders die menen dat ze het beste idee ter wereld hebben: “ik vind nergens de nodige fondsen”. Al te vaak is dat ook de reden waarom veel van die wilde dromen niet uitkomen: mensen geloven dat ze het geld niet hebben om het product of idee te financieren.

Platforms zoals crowdfundingsites kunnen hier al zeker bij helpen maar wat doen de rijken? Als die een idee ontwikkelt zonder het geld ervoor te hebben gebruikt hij gewoon het geld van anderen. Wanneer de middenklasse zegt “ik kan het niet betalen”, weten de rijken dat iets niet persoonlijk kunnen betalen geen ramp is. De echte vraag is: “is dit idee het waard om in te investeren?”. Als dat zo is weet de rijke dat geld altijd te vinden zal zijn. Er zijn immers tal van ondernemers die altijd op zoek zijn naar een goede investering.

Meer op de volgende pagina >>Wat je misschien ook interessant vindt: